Headlines uit de krant: donderdag 10 maart

Illustratief gedoe bij de omroepen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (in Hilversum kortweg ‘Beeld en Geluid’ genoemd) vraagt sinds dit jaar een euro voor elke cd, dvd of lp die door programmamakers worden geleend. Er moet bezuinigd worden, verdedigt het instituut de maatregel. Kan zijn, zeggen de omroepen, maar die bezuinigingen moeten niet op ons worden afgewenteld.

Beeld en Geluid is al wat ingeschikt: eerst zou er per item 3,25 euro moeten worden neergelegd. Na de eerste, heftige protesten is dat tarief naar beneden bijgesteld. Beeld en Geluid ontstond zes jaar geleden, uit de samenvoeging van drie audiovisuele archieven -waaronder het archief van de publieke omroep- en een audiovisueel museum. Het instituut beheert liefst 700000 uur radio- en tv-materiaal. Lees verder

Dapne
Het lieve gezicht in de ochtend, de 31-jarige tv-presentatrice Daphne Bunskoek, is weg bij haar coach en beminde Nova -presentator Jeroen Pauw (44). Hoewel het stel de breuk niet wil bevestigen, is het in omroepland het gesprek van de dag. De liefdesaffaire zou zijn gestrand omdat Jeroen zijn Daphne, die hij leerde kennen toen hij haar moest inwerken als presentatrice van de ochtendshow, ook in het dagelijkse leven bleef coachen. Lees verder

CvdM
Het bestuur van Radio Winschoten daagt het Commissariaat voor de Media (CvM) voor de rechtbank in Groningen. De juridische strijd is een gevolg van een conflict dat al sinds juni vorig jaar speelt. Inzet van het meningsverschil is een aangetekend poststuk dat door de CvM is verstuurd, maar niet is ontvangen door Radio Winschoten. Lees verder

Londen
De vroegere zeezender Radio Londen heeft vergevorderde plannen om via een satelliet te gaan uitzenden, zo verluidde woensdag in kringen van zeezenderfanaten. Radio London was in de jaren zestig samen met Radio Caroline één van de pioniers in het uitzenden vanop zee. Het was daarbij één van de eerste stations op Amerikaanse leest geschoeid en zorgde mede voor het succes van talrijke Britse popbands. Lees verder

Jeugdjournaal
Jongens gooien stenen van het viaduct. Sinds het dodelijke ongeval begin januari melden de media haast wekelijks over soortgelijke incidenten. Kopieergedrag? Gooien met stenen naar auto’s is ‘groot nieuws na het dodelijke incident in Rijswijk’ Moeten media meer prudentie betrachten bij het berichten over strafbare feiten die snel tot ‘kopieergedrag’ leiden? Zijn er nu ineens meer jongeren die stenen gaan gooien vanaf viaducten juist omdat de media veel aandacht besteden aan dit soort incidenten? Lees verder

IP-TV
Wanadoo Nederland sluit aan in de rij met internetproviders die IP-TV aankondigen. Het dochterbedrijf van France Telecom zegt “in de tweede helft van 2005” te beginnen met televisie via ADSL. Daarmee sluit ze aan in de rij achter KPN en Versatel. Versatel is de werving voor televisieklanten al begonnen en rolt in snel tempo landelijk een nieuw en sneller ADSL-netwerk uit. In augustus 2005 wil ze live televisie via ADSL gaan bieden. KPN wil eenzelfde type ADSL-netwerk voor het einde van het jaar op orde hebben. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email