Headlines uit de krant: donderdag 17 maart

De kranten die betrokken zijn bij de mogelijke fusie van PCM- en Wegenerkranten in de zuidelijke Randstad willen een alternatief plan doorrekenen. De redactie van het Rotterdams Dagblad heeft dit voorstel gemaakt.

De redactieraden en -commissies van de andere kranten willen zich niet bij voorbaat achter het alternatief scharen, maar zien wel mogelijkheden, meldt dinsdag de internetsite van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Lees verder

Krant
Staatssecretaris Van der Laan (Media) zal onderzoeken of naast betaalde kranten ook huis-aan-huisbladen in aanmerking moeten komen voor aanvullende financiering uit het Bedrijfsfonds voor de Pers. Dat zegde zij woensdag toe in een debat met de Tweede Kamer over mediaconcentraties. Lees verder

Mobiel
Meer dan de helft van de kinderen tussen de 8 en 14 jaar heeft een mobiele telefoon. Van de 13- en 14-jarigen beschikt zelfs 90 procent over een mobieltje. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van marktonderzoekbureau Millward Brown onder vijfhonderd kinderen. Lees verder

NVJ
De NVJ-leden werkzaam bij RTV Utrecht hebben ingestemd met het Sociaal Plan dat is gekoppeld aan de reorganisatie van de journalistieke structuur. Voor medewerkers die gedwongen afscheid moeten nemen van RTV Utrecht is het volgende afgesproken. Lees verder

Media
Het plan van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) om asieldossiers in de media te brengen is “niet verenigbaar” met het doel waarvoor die gegevens worden verzameld, namelijk het beoordelen van een asielverzoek. Dat stelt het College bescherming persoonsgegevens (CBP) in een advies aan de minister. Lees verder

Analoog
Bewoners van het buitengebied die nu nog televisie kijken via de ouderwetse, analoge antenne, gaan betalen. Het analoge signaal wordt vervangen door een digitaal signaal. De kosten: eenmalig minimaal zeventig euro en daarna zo’n veertien euro per maand. Dat blijkt uit een antwoord van de provincie op vragen van de Borselse CDA-fractie. Die vreesde dat inwoners van het buitengebied, door het afschaffen van het analoge signaal geen tv meer zouden kunnen zien. Lees verder

Amerika
In de Verenigde Staten vliegen zendertjes waarmee mobiele telefoons op korte afstand kunnen worden gestoord, als verse broodjes over de toonbank. Vooral in New York zijn de, overigens verboden apparaatjes populair. Steeds meer mensen ergeren zich aan het voortdurende lawaai van elektronische rock, pop of fantasietonen waarmee de mobiele telefoons voor inkomende gesprekken waarschuwen. Ook op luide toon in het openbaar gevoerde gesprekken over intieme en banale zaken, hangt veel mensen de keel uit. ,,Ik heb via het internet een stoorzendertje gekocht en ik ben er dolblij mee”, aldus een man die het gedwongen aanhoren van onbenullige gesprekken beu is, tegen de krant The New York Post. ,,Als ik in de bus zit, gebruik ik het voortdurend. Ik stoor iedere idioot die luidkeels bespreekt wat hij van het Chinese restaurant wil. Waarom is dat nou nodig? Ik kan zo’n mobieltje niet afpakken en door het raam smijten, dus de jammer is een godsgeschenk.” Lees verder
 
Sesamstraat
Sesamstraat gaat – als nooit tevoren – op de commerciële toer. Behalve voor de internationale kaskrakers Bert en Ernie, is er ook een hoofdrol weggelegd voor Nederlandse types als Tommie en Purk. Bij de Utrechtse vestiging van Toys ‘R’ Us is het met een lantaarntje zoeken naar pluche figuren en andere artikelen van Sesamstraat. Disney heeft met Winnie de Pooh de macht overgenomen. Ook zijn er meters schap ingeruimd voor Bob de Bouwer en – ze bestaan nog – de Teletubbies. Lees verder

Gerelateerde berichten