Search
Close this search box.

Loeki de Leeuw uit het archief gehaald

Loeki de Leeuw is woensdagmiddag verdwenen uit het gebouw van de Stichting Ether Reclame (STER) in Hilversum, aldus een woorvoerder van de STER. Een nog onbekende studentenvereniging uit Utrecht heeft hem naar eigen zeggen ,,gered” uit het stoffige archief, waar het leeuwtje na meer dan dertig jaar trouwe dienst dreigde weg te kwijnen.

Loeki de leeuw, die in 1972 zijn intrede deed op de televisie was eind vorig jaar niet langer noodzakelijk en bovendien was Loeki te duur. Eind 2004 was de leeuw voor het laatst op televisie. Loeki werd dertig jaar geleden in het leven geroepen om de reclameblokken een ‘sympathieker aanzien’ te geven. Loeki is overigens na de officiele verdwijning nog wel gewoon te volgen op zijn eigen website Loeki.nl. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten