Headlines uit de krant: donderdag 3 maart

De uitzending van de omstreden BBC-documentaire Living with Michael Jackson in 2003 was “een ramp” voor de reputatie van de popster. Dat zei pr-consulente Ann Marie Kite, die door de openbare aanklager als getuige tegen Jackson is opgeroepen, woensdag in de rechtszaal.

De 46-jarige zanger huurde Kite na de uitzending van de film in om de schade aan zijn imago, dat toch al bezoedeld was door verhalen over kindermisbruik tien jaar eerder, te beperken. Op het verzoek de omvang van de ‘ramp’ te waarderen op een schaal van 1 tot 10, antwoordde Kite: “Dit was een 25.” Lees verder

Regionaal
Drie regionale zenders hebben woensdag extra televisie-uitzendingen ingelast over de gevolgen van de sneeuwval in Noord-Nederland. Zowel Omrop Fryslân, RTV Noord als RTV Drenthe zendt woensdagmiddag een of meerdere ‘sneeuwjournaals’ uit. Lees verder

Sport
De Nederlandse sportbonden hebben zich dinsdag geschaard achter het plan van vijf bonden (hockey, ijshockey, basketbal, honkbal en volleybal) om de vrijgekomen zendtijd van Studio Sport in te vullen. De vijf bonden presenteerden daarvoor maandag een idee. De directeuren van de andere bonden dinsdag voorafgaand aan de extra algemene vergadering van NOCNSF regageerden enthousiast op het plan. Lees verder

Telegraaf
De digitale versie van de papieren krant is vanaf woensdagmiddag voor iedereen toegankelijk zonder registratie. De directie van De Telegraaf heeft hiertoe besloten omdat vanwege de sneeuwval niet overal in het land De Telegraaf is bezorgd. Lees verder

Kabeltarieven
De VVD vindt dat kijkers niet via de kabeltarieven met extra kosten voor de Nederlandse publieke omroepprogramma’s geconfronteerd mogen worden. De kijker zou daarmee twee maal, als Nederlandse belastingbetaler èn als consument, voor de kosten voor de programma’s van de publieke omroep opdraaien. Mediawoordvoerder Fadime Örgü heeft vorige week een motie ingediend die stelt dat de publieke omroep aan de consument geen kosten voor doorgifte en auteursrechten van haar eigen programma’s mag doorberekenen. Die motie is vandaag door de Kamer aangenomen.  Lees verder  

Ontvoerd
De Franse verslaggeefster Florence Aubenas, die begin januari met haar vertaler Hussein Hanoun al-Saadi in Irak is ontvoerd, heeft op een videoband om hulp gevraagd. De band is niet van een datum voorzien. De nieuwszender Sky-Italia zond de videoboodschap dinsdag uit. ‘Mijn naam is Florence Aubenas. Ik ben Française. Ik ben een journalist van Libération’, zegt Aubenas op de videoband die haar ontvoerders hebben vrijgegeven. De verslaggeefster maakt een ontredderde indruk. Ze stelt dat ze er lichamelijk en psychologisch slecht aan toe is. Lees verder 

Mobiel
Mobieltjesfabrikant Sony Ericsson heeft een nieuwe tri-band GSM/GPRS-telefoon met geïntegreerde muziekspeler geïntroduceerd: de W800. Een druk op de knop is voldoende om muziek uit de Walkman-telefoon te toveren. De ingebouwde mediaspeler kan door middel van handig geplaatste toetsen worden bediend. De telefoon is in staat om via de meegeleverde Disk2Phone software zelfstandig cd’s te converteren, zodat de muziek op het beltoestel is af te spelen. Lees verder 

Smartlappenzender
De levensliedzender Het Gelders Geluid is vanaf vandaag in heel Gelderland via de kabel te beluisteren. Daarmee krijgt Gelderland ondanks de mislukking van een provinciaal initiatief toch de provinciebrede smartlappenzender. SP’er Paul Freriks presenteerde vorig jaar met een aantal uit de lucht geplukte Arnhemse piratenzenders het idee voor een levensliedzender. Het idee leek door de provinciale politiek te worden overgenomen, maar op het laatste moment trokken CDA en PvdA hun steun in. Lees verder 

Endemol
Vorig jaar herfst veroorzaakte chef Borris Brandt van Endemol-Duitsland nog een klein moreel stormpje, toen hij uit de doeken deed wat de plannen waren met de nieuwste uitgave van Big Brother. Dit van oorsprong Nederlandse succes-programma wordt nergens ter wereld meer gepruimd, maar nog wel in Duitsland. Big Brother 5, die gisteren is afgelopen, zou een eindeloos durende opvolger krijgen. Deelnemers zouden live kunnen trouwen, baren en sterven: kortom het hele, volle leven leiden. Lees verder

Ned 3
De tv-registratie van het komende Pinkpop Festival zal in vergelijking met voorgaande jaren worden beknot. In voorgaande jaren begon de uitzending op de Pinkpop maandag al rond het middaguur, dit jaar komen de eerste beelden op Nederland 3 waarschijnlijk pas even voor zes uur ‘s avonds. Ook qua lengte lijkt de marathonuitzending op de Pinkstermaandag ingekort met een derde. Lees verder

Eneco
Verwarmingskosten niet betaald? Dan schakelt ENECO gewoon je kabelverbinding voor televisie en internet uit. Het mag niet, maar het energiebedrijf aarzelt niet om het drukmiddel in te zetten. In de flats aan de Karel Doormanlaan in Utrecht zijn onlangs zeker twee bewoners de dupe geworden. ENECO onderbrak tijdelijk het signaal van hun cai-kabel omdat zij weigeren irreëel hoge naheffingen van ruim 1000 euro op hun stookkosten te voldoen. Lees verder

BBC
De BBC werkt aan een film en een documentaire over de vulkaanuitbarsting van de Krakatau, tussen Sumatra en West Java. De uitbarsting vond plaats op 27 augustus 1883, in het toenmalige Nederlands Indië. De Britse publieke omroep zoekt naar materiaal voor de producties, zoals bewaarde getuigenissen van voorouders, brieven, wellicht foto’s en andere documenten. Lees verder

Voetbal
Versatel verwacht dat in augustus 2008 een half miljoen abonnees via het telecombedrijf naar live eredivisievoetbal zullen kijken. Aan het eind van dit jaar rekent Versatel al op honderdduizend abonnees voor zijn videodiensten. In augustus gaat het telecombedrijf van start met het live uitzenden van voetbalwedstrijden. Lees verder

Gap
Joss Stone, de Engelse 17-jarige soul-zangeres, is binnenkort te zien in een reclamecampagne voor het kledingmerk Gap. Lees verder

Wodka
Viggo Waas en Petra Laseur spelen een gastrol in de nieuwe reeks van Rozengeur & Wodka Lime, die zondag begint. Eerder maakte RTL4 al bekend dat Johnny de Mol als gastacteur in de serie te zien is. Lees verder

Soap
Een filmploeg werkt momenteel aan een docu – soap over het Dolfinarium in Harderwijk. De zes tv – afleveringen tonen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, waarin het park veertig jaar bestaat. De TROS gaat ze deze zomer uitzenden. Lees verder

Busje
Sinds woensdag klinkt er muziek in vijftig bussen van Hermes. De busmaatschappij is van start gegaan met het inbouwen van radio’s. Maar het duurt wel even voordat alle stad- en streekbussen zijn voorzien; Hermes moet er nog 450 onderhanden nemen. Lees verder

Endemol
Het Spaanse telecomconcern Telefónica streeft ernaar de Nederlandse productiemaatschappij Endemol voor de tweede keer in zijn bestaan naar de beurs te brengen. Het telefoniebedrijf wil wel een meerderheidsaandeel houden in zijn dochter. Lees verder

Popmuziek
Hoewel grote evenementen als Noorderslag, Eurosonic, de Edisons en het Harpengala anders doen vermoeden gaat het niet goed met onze popmuziek. De Nederlandse muziek staat zwaar onder druk en dat vraagt om een andere benadering. Lees verder

Kranten.com
Direct marketingbureau Netdirect heeft Kranten.com overgenomen. Dat bevestigt een medewerkster van het bedrijf. Netdirect verzorgde al de advertentie-exploitatie op Kranten.com. Netdirect zegt met meer dan 200 campagnes en ruim 2000 aangesloten websites marktleider te zijn op het gebied van direct marketing via internet. Wat Netdirect precies wil met Kranten.com is vooralsnog onduidelijk. Niemand van de directie was beschikbaar voor commentaar. Wel werkten Netdirect en Kranten.com al sinds oktober 2001 samen. Lees verder

Gerelateerde berichten