Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: maandag 21 maart

De directie van verpleeghuis Innersdijk in Groningen vraagt de Inspectie voor de Gezondheidszorg om een onafhankelijk oordeel te vellen over de dood van de bijna 90-jarige mevrouw Feddema. In tv-programma NOVA beschuldigde een dochter van de vrouw het verpleeghuis van nalatigheid.

Directeur Eric van Daal van verpleeghuis Innersdijk is kwaad, op NOVA en op de politiek. “Volgens mij denkt iedereen in Nederland dat mensen van 90 hun hoofd op een kussen leggen en zomaar dood gaan. Maar zo simpel werkt het dus niet”, foetert hij. Lees verder

Radio 3FM
Zangeres Anouk is de grote winnares van de 3FM Awards. Luisteraars van de radiozender kozen de Haagse tot beste zangeres. Ze kreeg tevens de Schaal van Rigter voor meest gedraaide artiest op 3FM. Deze prijs is genoemd naar de vorig jaar overleden radiodj Wim Rigter. Lees verder

Idols
Simon Fuller, de bedenker van het concept van de televisieserie Idols en de man achter de Spice Girls, heeft zijn productiebedrijf ’19 entertainment’ verkocht. Koper is de Amerikaanse onderneming CKX. CKX is eigendom van de Amerikaanse zakenman Robert Sillerman. Britse media berichtten zaterdag dat de 44-jarige Fuller omgerekend 140 miljoen euro heeft gekregen voor de verkoop van zijn bedrijf. Lees verder

Revu
Justitie gaat het weekblad Nieuwe Revu niet vervolgen voor het bijvoegen van wietzaadjes in een nummer, eind januari. Dat heeft minister Donner van Justitie gezegd na Kamervragen. Nieuwe Revu gaf in januari een paar cannabiszaadjes en een handleiding voor het telen van wiet cadeau bij een themanummer over drugs. Justitie begon daarop een onderzoek. Lees verder

Tabloid
De Telegraaf kijkt naar de mogelijkheden om op korte termijn op tabloidformaat te verschijnen. Dat zei bestuursvoorzitter Ad Swartjes van de Telegraaf Holding tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Lees verder

Telegraaf
De Telegraaf heeft zondag bij 500.000 huishoudens die geen abonnee zijn, een krant bezorgd. De zondagkrant van het dagblad bestaat dit weekeinde een jaar. De promotieactie richtte zich op de Randstad en Twente. Dat meldde een woordvoerder van het bedrijf. Lees verder

Ivo
De nieuwe tv-zender Talpa van John de Mol heeft hoogstwaarschijnlijk ook TROS-gezicht Ivo Niehe aan zich weten te binden. Eerder al kozen Linda de Mol en Caroline Tensen voor Talpa. Ivo Niehe bevestigt dat hij drie enthousiaste gesprekken met John de Mol heeft gevoerd en zijn nieuwe concept in mei aan Talpa zal presenteren: ” Maar het is ook zo, dat er nog niks vaststaat. Lees verder

Chales
De kerkelijke inzegening van het tweede huwelijk van de Britse kroonprins Charles wordt 8 april rechtstreeks op de Britse televisie uitgezonden. Dit heeft het Britse hof vrijdag laten weten. Lees verder

NCRV
DE NCRV, de omroep die zegt mensen in hun waarde te laten, moest terug naar haar wortels. Dat vond althans voorzitter Kees Klop, die op zoek naar een nieuw profiel ijverde voor een herbezinning op oude en vertrouwde waarden. Klop wilde zijn medewerkers verplichten tot het volgen van een cursus protestantisme, maar dat opmerkelijke pleidooi lijkt nu een brug te ver zijn geweest: Klop is gisteren met onmiddellijke ingang opgestapt bij de NCRV. Lees verder

350
Radio 350 is weer in de lucht. De afgebroken antenne kon woensdagavond met de hulp van een kraanbedrijf gerepareerd worden. Meteen werd de uitzending van de lokale omroep hervat. Lees verder

Slam FM
Het radiostation van ID&T, SLAM!FM, spant een kort geding aan tegen de minister van Economische Zaken. De zender verschilt van mening met minister Brinkhorst (D66) over de definitie van het begrip hitmuziek en eist hierover via de rechter duidelijkheid. Dat zei ID&T-directielid Bas Meijer vrijdag. Bij de verdeling van de radiofrequenties in 2003 verkreeg ID&T een vergunning voor een radiofrequentie onder de voorwaarde dat in hooguit 7,5 procent van de uitzendtijd overdag hits worden gedraaid. Lees verder

Jackson
“Is het einde oefening?”, vraagt James Curtis. De oud – officier van justitie is ingehuurd als presentator van het dagelijkse ‘namaakproces’ tegen Michael Jackson op het Amerikaanse entertainment kanaal E!. Lees verder