Headlines uit de krant: vrijdag 4 maart

Onder de noemer ‘De eenmotorige mug’ verschijnt volgende week een dubbel-dvd met nooit eerder vertoonde gesprekken tussen Theo van Gogh en Willem Oltmans. Dat heeft producent Shooting Star donderdag bekendgemaakt.

De gesprekken werden eind jaren negentig opgenomen. Samen met Van Gogh reconstrueert de vorige jaar overleden Oltmans zijn leven. De interviews waren in eerste instantie bedoeld voor een televisiereeks over Oltmans, maar zijn uiteindelijk nooit uitgezonden. Lees verder 

Bobo
Tot twee keer toe werd Manuëla Kemp gevraagd als kandidaat voor de afvalrace ‘Bobo’s in the Bush’. Beide keren bedankte ze beleefd. “Ik kan best tegen mijn verlies, maar ik kan niet tegen een strijd waar men over elkaar heen zou kunnen lopen. Daarvoor ben ik toch te soft.” Toen ze voor het derde seizoen nóg een keer werd gebeld, raakte ze ietwat geïrriteerd. Tot ze hoorde dat ze haar dít keer als presentatrice van het Yorin-programma wilden hebben… Lees verder

Lachen
Naar een lachfilm kijken, is gezond. Naar een film kijken die mentale stress veroorzaakt, zoals de openingsscène van ‘Saving Private Ryan’ is slecht voor de bloedvaten. Dit blijkt uit een studie van onderzoekers van de University School of Maryland, School of Medicine, meldt het vakblad Medisch Contact vrijdag. Lees verder

Yvon
Het lijkt wel een nieuwe trend. Yvon Jaspers, actrice en zeer succesvol presentatrice van de KRO hit ‘Boer zoekt vrouw’ staat naakt op het internet. Yvon is, net als Marjolein Keuning, bloot te zien in een oude tv-opname. Er is een vrijscène te downloaden uit de tv-serie ‘Zebra’, die in 1996 op het scherm kwam. Yvon begrijpt niet wat er zo leuk aan is. “Het is oud materiaal, wat gewoon in het openbaar is uitgezonden. Ik zie de sensatie niet.” Lees verder

Keuning
Actrice Marjolein Keuning klaagt via een advocaat de website ‘Mokkels.nl’ aan. Dit meldt de ‘Mokkels’ website donderdag. De site plaatste twee weken geleden via het forum een vijf minuten durend filmpje waarop een naakte Keuning te zien was onder de douche. De advocaat van de actrice heeft volgens de site een ‘allervermakelijkst eisenpakketje’ neergelegd. Lees verder

BBC
De BBC moet hervormen, maar erg radicaal hoeft ‘Auntie’, zoals de Britse omroep hier vaak liefkozend wordt aangeduid, het roer niet om te gooien. Dat heeft de regering-Blair gisteren bekendgemaakt in een document, waarin ze haar visie op de toekomst van de BBC voor het komende decennium ontvouwt. Lees verder

Krant
Ministeries moeten stoppen met het scannen en digitaal verspreiden van krantenartikelen aan hun ambtenaren. Dat heeft de rechtbank in Den Haag deze week beslist in een zaak die was aangespannen door de gezamenlijke Nederlandse dagbladen. De rechter legde een dwangsom van 1000 euro per dag op per ministerie dat het verbod niet nakomt. De dagbladuitgevers strijden al sinds 2000 om betaling af te dwingen. Lees verder

Dader
Kranten vermelden steeds minder vaak de etniciteit van criminele daders en verdachten. Ten opzichte van 2001 was dat vorig jaar met de helft afgenomen, blijkt uit een afstudeeronderzoek van Stiana Sibon van de Universiteit Twente. Lees verder

Achterhoek FM
De lokale radio – omroep Achterhoek FM kan weer enige hoop koesteren op gemeentelijke subsidie over vorig jaar. Een meerderheid van de Lochemse gemeenteraad hield maandagavond de deur op een kier voor de omroep. B en W hebben opdracht gekregen te bekijken of Achterhoek FM over vorig jaar en dit jaar geld kan ontvangen. Lees verder

Gerelateerde berichten