Headlines uit de krant: zaterdag 19 maart

Krantenuitgevers mogen door fusies en overnames blijven groeien. Het CDA wil hun marktaandeel niet vastpinnen op maximaal 35 procent, zoals staatssecretaris Van der Laan van Media eerder heeft voorgesteld. De staatssecretaris ontbeert daardoor plotseling een Kamermeerderheid voor haar voornemen.

De D66-bewindsvrouw vreest dat twee grote uitgevers in de toekomst de krantenmarkt zullen domineren. Enkele bedrijven bepalen dan het debat, stelt Van der Laan, en dat is ontoelaatbaar. Een marktaandeel van maximaal 35 procent voorkomt die ontwikkeling. Op eigen houtje mogen kranten wel groeien. Alleen fusies en overnames worden beperkt. Lees verder

Fusie
De redacties die betrokken zijn bij de nieuwe fusiekrant van PCM en Wegener hebben teleurgesteld en boos gereageerd op die plannen. Ze treuren om hun vertrouwde kranten en vrezen verlies van binding met de regio. Lees verder

AD
Op de redactie van het Rotterdams Dagblad (RD) heerste donderdag ‘een grafstemming’ na het bekendworden van de plannen van uitgevers PCM en Wegener om te komen tot een Randstedelijke fusiekrant. De RD-redactieleden staan een wezenlijk andere lijn voor dan het plan van de leiding, aldus RD-redactieraadvoorzitter L. Du Moulin. Lees verder

Auto
Het tijdschrift AutoPodium houdt op te bestaan. De resultaten van het maandblad vielen tegen, liet uitgever Audax woensdag weten. De titel zal echter niet volledig verdwijnen, maar als rubriek in een van de andere tijdschriften van Audax worden ondergebracht. Lees verder

Telegraaf
Het Telegraaf-concern heeft over 2004 een positief resultaat geschreven van 22,1 miljoen euro, tegenover een verlies van 25,8 miljoen euro in 2003. De Telegraaf is donderdag voorbeurs met cijfers naar buiten gekomen. Het resultaat was hoger dan de verwachting van 20 miljoen euro die het concern begin dit jaar uitsprak. Analisten gingen vooraf uit van een lagere nettowinst van 19,9 miljoen euro. Lees verder

BBC
Bij de Britse radio- en televisiezender BBC verdwijnen in de komende drie jaar nog eens 1500 arbeidsplaatsen. De banenreductie moet de grootste publieke omroeporganisatie ter wereld een besparing van 200 miljoen pond (circa 288 miljoen euro) opleveren. Lees verder

Connie
Glamourkoppel Connie en Hans Breukhoven, zanger Jody Bernal, tv-presentatrice Caroline Tensen en zanger René Froger zijn enkele van de bekende Nederlanders die zaterdag aan de start van de City-Pier-City Loop in Den Haag verschijnen. De sportieve sterren lopen de halve marathon. De één heeft zich intensiever voorbereid dan de ander. “Ik heb helemaal niet extra getraind”, aldus Connie ‘Vanessa’ Breukhoven. Lees verder

Tatjana
Zangeres Tatjana brengt volgend jaar toch weer een nieuwe kalender op de markt. “Het klopt dat Tatjana eerst had besloten om geen kalender meer te maken, maar ze kreeg zoveel enthousiaste en positieve reacties op haar nieuwe ‘look’, dat ze op haar besluit is teruggekomen”, meldt haar manager Hans van den Eerenbeemt van Dutch Artists Management aan Novum Nieuws. Lees verder

Vrouw
Nederland krijgt er een nieuw vrouwentijdschrift bij over entertainment, mode, schoonheid en media. Het blad, waarvan de titel nog niet bekend is, moet vanaf medio dit jaar wekelijks gaan verschijnen. De glossy moet vergelijkbaar worden met de Engelse uitgaven Hello! en Heat. Lees verder

Top
De voorbereidingen voor de concerten zijn dodelijk vermoeiend, maar wel ontzettend leuk.” Dat zeggen René Froger, Gerard Joling en Gordon vrijdag tijdens de presentatie van hun tv-programma ‘Froger, Joling & Gordon: Over de Toppers’. Het programma toont de voorbereidingen van het tweetal concerten Toppers in Concert dat de drie zangers op 13 en 14 mei in de Amsterdam ArenA geven. Vanaf 2 april is het zes weken lang te zien bij RTL4.  Lees verder

iTunes
‘DVD Jon’ heeft een programma geschreven waarmee je muziek van iTMS kunt kopen zonder DRM-beperkingen. Jon Johansen, beter bekend als DVD Jon, heeft een programma (PyMusique) geschreven waarmee je muziekbestanden van de iTunes Music Store (iTMS) kunt kopen, maar wel zonder DRM (Digital Rights Management) beperkingen. Lees verder

Gerelateerde berichten