Search
Close this search box.

Japanse tv toont Noord-Koreaanse executies

De Japanse televisie heeft deze week beelden laten zien van twee openbare executies in het stalinistische Noord-Korea. Op de videofragmenten is te zien hoe personen, die hielpen mensen uit het gesloten land te laten ontsnappen, door een vuurpeloton werden doodgeschoten.

De executies vonden volgens de zender Nippon Televisie plaats op 1 en 2 maart in het noordoosten van Noord-Korea. Het zijn volgens het tv-station de eerste beelden van openbare executies die uit Noord-Korea zijn opgedoken. In een begeleidend commentaar op het eerste filmpje worden de mannen afgeschilderd als ,,beestachtige criminelen” die vrouwen aan andere landen hebben ,,verkocht”. Vastgebonden aan palen worden zij daarop geëxecuteerd.

In januari executeerde Noord-Korea zeventig vluchtelingen die door China waren teruggestuurd, meldde een Zuid-Koreaanse mensenrechtenorganisatie recent. De Verenigde Staten schatten dat het stalinistische regime circa 150.000 tot 200.000 politieke gevangenen in afgelegen werkkampen heeft opgesloten. [Antenne2/Radio.NL]

Gerelateerde berichten