Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meidenband Bad Candy krijgt televisieserie

Bad Candy krijgt een eigen televisieserie op Nickelodeon. Dit zegt platenmaatschappij Emi Music. De serie heet ‘Bad Candy was here’ en wordt geproduceerd door Endemol. In de show zijn vier bandleden te zien: gitarist Chantal, drummer Stefanie, bassist Janneke en zangeres Natalie. Zij leven toe naar een concert.

Aan de hand van de dagelijkse bezigheden zien we in de tv-serie hoe het er in de Nederlandse meidenband aan toe gaat. Vriendjes, uitgaan, kleding kopen en muziek maken vormen de belangrijkste activiteiten van de popsterren, die ook nog naar school gaan. De nummers van Bad Candy spelen een prominente rol. ” De serie is een geweldige kans om onze songs te laten horen”, denkt Janneke.

Een belangrijk onderdeel binnen de verhaallijn van de serie is het aantrekken van de nieuwe zangeres, de Schotse Natalie. Zij heeft ruim twee maanden geleden leadzangeres Else vervangen. Gitarist Ryanne heeft de band tegelijkertijd verlaten. De reden van hun vertrek is volgens Rick Sloof van Emi Music verwerkt in ‘Bad Candy was here’.

De titelsong van de serie zal ook gezongen en gespeeld worden door Bad Candy. Welk nummer dit gaat worden is nog onbekend. “De meiden hebben verschillende demo’s opgenomen en daaruit wordt een keuze gemaakt voor de titelsong”, aldus Sloof. De muziekstijl zal volgens hem een kleine verandering ondergaan. “De stevige rocksound heeft plaats gemaakt voor een combinatie van pop met wat vleugjes rock.”

Bad Candy werd in 2002 opgericht door zanger Barry Hay van de Golden Earring. Eind 2002 scoorde de meidenrockband een top vijftien hit met het lied ‘Spin around’. Het liedje is een cover uit de film ‘Josey and the Pussycats’ uit 2001. ‘Bad Candy was here’ is vanaf 9 april iedere zaterdag te zien op Nickelodeon. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten