Search
Close this search box.

Nico Zwinkels: Roddelpers overdreef

De roddelpers is schuldig aan het opblazen van onterechte aantijgingen tegen voormalig televisieklusjesman Nico Zwinkels. Dat zegt Zwinkels deze week in een interview met de Nederlandstalige ‘Hallo TV Krant’, die wekelijks in Spanje verschijnt. Zwinkels, die momenteel in het Zuid-Europese land woont, was jarenlang in het programma ‘Eigen Huis & Tuin’ van RTL4 te zien met collega Rob Verlinden.

De producenten zouden vorig jaar zomer op zoek zijn naar een opvolger. “Onzin”, zegt Zwinkels in het interview. “Dat gerucht kwam bij een van de medewerkers van de sponsor vandaan, maar die bleek het hele verhaal uit z’n duim te hebben gezogen. Mij werden zelfs officiële excuses aangeboden, maar ook dat is nooit door de pers opgepikt.”

Korte tijd later kreeg hij een aanbieding om samen met Verlinden bij SBS6 een nieuw klusjesprogramma te maken. De zender bleek echter al een klus- en tuinprogramma te hebben, dat door dezelfde mensen gemaakt werd die met Zwinkels ‘Eigen Huis & Tuin’ hadden opgezet.

Vanaf die tijd begonnen volgens de klusjesman de insinuaties. “Ineens kwam daar die verdachtmaking over handtastelijkheden uit een ver verleden. En voordat ik überhaupt de kans had daarop te reageren, verschenen er weer nieuwe verhalen in de roddelpers. Journalisten en fotografen rolden over elkaar heen om weer een zogenaamde scoop te kunnen brengen. En ik, mijn vrouw, mijn kinderen en kleinkinderen, daar leek niemand iets om te geven.”

Zwinkels weet nog niet of hij en zijn gezin weer terugkomen naar Nederland. “Als het aan ons ligt, blijven we hier. Toch sluit ik niet uit dat als mijn nieuwe manager Peter Vermeij met een leuke aanbieding komt, ik ook weer wat tv-werk in Nederland zal doen.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten