Search
Close this search box.

Oprichters 4FM beginnen een tv-station

België krijgt er een nieuw tv-station bij. De oprichters van de Belgische commerciële radiozender 4FM, Stefan Ackermans en Wim Weetjens, willen nog dit jaar met televisie beginnen. “Het oprichten van een tv-station op de Vlaamse kabel is het logische vervolg op het verhaal dat we met 4FM hebben geschreven”, zeggen de twee.

De oprichters willen nog niet veel kwijt over de plannen. Wel is duidelijk dat het geen thema- of doelgroepzender wordt, maar een breed station. De nieuwe zender komt daarom niet in een digitaal pakket. De zender moet straks overval op de Vlaamse kabel te ontvangen zijn. Volgens Ackermans en Weetjens wordt het commercieel en inhoudelijk wel anders dan de bestaande zender. In België zijn inmiddels al zeven tv-zenders te ontvangen, waaronder enkele themakanalen.
 
Stefan Ackermans en Wim Weetjens hebben vier jaar geleden 4FM opgericht. Het station is eind vorig jaar verkocht aan Talpa Radio International, de moedermaatschappij van Noordzee FM, Radio 10 Gold en Radio 100 FM in Denemarken. [E/Radio.NL]

Gerelateerde berichten