Telefoontje naar radiostation kost bankrover z’n vrijheid

Amerika staat erom bekend dat daar de meest vreemde dingen op de radio te horen zijn. Niet alleen qua spelletjes, maar ook qua telefoongesprekken met luisteraars. Een goed voorbeeld van dat laatste vond onlangs plaats op een radiostation in Chicago. Een man die zichzelf “D” noemde belde naar het ochtendprogramma van Drex op Kiss 103.5 FM (WKSC) en vertelde hoe hij samen met vijf anderen een bank had beroofd.

De man zei dat hij een vrouw wist die de bank en werkte aan dat zij hen hielp bij de voorbereidingen voor de roof. “D” gaf details over de roof, waar de politie van Chicago al vijf maanden tevergeefs onderzoek naar deed. Hij pochte over het vastbinden van de bankbedienden en dat de totale buit $81.000 bedroeg. Zelf hield hij er zo’n slordige $18.000 aan over.

De man vertelde verder dat hij herlijk aan het winkelen was geweest voor luxe artikelen, zijn auto had afbetaald en een flink bedrag aan zijn vriendin had gegeven.

Waar hij waarschijnlijk geen rekening mee had gehouden had, was het feit dat op dat moment toevallig ook een medewerker van de bank naar het programma luisterde. De bankmedewerker schakelde onmiddellijk de politie in, die dezelfde dag nog bij Kiss FM op de stoep stond om het telefoonnummer te achterhalen. De FBI kon vervolgens de locatie van de desbetreffende mobiele telefoon traceren en kort daarna werd de man dan ook opgepakt.

Opmerkelijker is nog dat de man (24) de beweringen ontkent. Volgens hem belde hij naar het station om een prijs te winnen. Het telefoontje van de man kon wel eens de geschiedenis in gaan als één van de domste dingen die een crimineel kon doen. [AZCentral/WKSC/R.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten