Search
Close this search box.

Winnaar Tros tv-programma brengt single uit

Danny van Zoest, de winnaar van het Tros tv-programma ‘1000 sterren stralen’, brengt volgende week zijn eerste cd-single ‘Caramba’ uit. Van Zoest werd vorig jaar op tweede kerstdag door de kijkers van het programma uitgeroepen tot winnaar van deze talentenjacht. Hij won hiermee een platencontract. De single is geproduceerd en geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar, het team achter Frans Bauer.

Het repertoire van de 23-jarige stukadoor uit Arnhem bestaat vooral uit ‘gezellige muziek, die mensen uitnodigt mee te zingen en de polonaise te lopen’. “Ik heb veel bewondering voor Wolter Kroes en Jan Smit. Vooral Wolter weet echt goed stemming te maken. Ik krijg er zelf ook een kick van om een zaal op z’n kop te zetten”, aldus Van Zoest.

In de talentenjacht ‘1000 sterren stralen’ kreeg onbekend Nederlandstalig talent de kans om zich aan het Nederlandse volk te presenteren. Vorig jaar oktober startte de wekelijkse uitzending waarin de zangkwaliteiten en persoonlijkheid van de kandidaten beoordeeld werden door een jury, bestaande uit componist en arrangeur Emile Hartkamp, manager Peter Haarbrink, producer Norus Padidar en zanglerares Mieke Werger. Zij vormen de kern van het team rondom Frans Bauer, die in het programma zelf fungeerde als steun en toeverlaat van de kandidaten en ze van adviezen voorzag.

Van de ruim zeshonderd kandidaten uit de voorselectie gingen er tien door naar de tweede ronde. Daarna bepaalden de kijkers en de vakjury welke kandidaten naar de finale gingen.De uiteindelijke winnaar werd aangewezen door de kijkers. Tijdens de eindstrijd in het Gelredome stadion versloeg Danny van Zoest de Nijmegenaar Joop Lens.

De single van Danny van Zoest verschijnt op 11 maart. De zanger werkt momenteel aan de opnames van zijn debuutalbum dat binnenkort gaat uitkomen.[Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten