Search
Close this search box.

25 kroonjaren, Koningin Beatrix 1980-2005

’25 Kroonjaren, Koningin Beatrix 1980-2005’. Dat is de titel van een nieuw avondvullend tv-programma dat de NOS op donderdag 28 april tussen 19.00 en 21.30 uur via Nederland 3 uitzendt. In dit programma staat de afgelopen 25 jaar van koningin Beatrix centraal. In het programma komen koningin Beatrix maar ook onder andere de vier premiers aan het woord die sinds de troonsbestijging van Beatrix in 1980 met haar hebben samengewerkt.

Het programma ’25 Kroonjaren, Koningin Beatrix 1980-2005’, wordt uitgezonden op de avond voorafgaande aan de officiële start van de viering van het ambtsjubileum van koningin Beatrix. 25 Jaar geleden, op 30 april 1980, werd Beatrix in Amsterdam ingehuldigd als koningin.

De gesprekken, gepresenteerd door Maartje van Weegen, worden afgewisseld met beelden uit de afgelopen 25 jaar die illustratief zijn voor een bepaalde tijdsperiode. Ook zijn er nieuwe beelden te zien van de vorstin tijdens haar werkzaamheden in het land. De NOS had toestemming om de Koningin daarvoor de afgelopen maanden met de camera te volgen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten