Search
Close this search box.

‘Baantjer’ in de bioscoop

Endemol Nederland en RTL Nederland hebben besloten een samenwerking aan te gaan voor de productie van een eenmalige speelfilm van de televisieserie ‘Baantjer’. De film zal dit najaar worden opgenomen. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscoop zal gaan draaien.

De reeks rond Inspecteur De Cock – met cee-oo-cee-ka – (Piet Römer) en zijn rechterhand Fledder (Victor Reinier) wordt al tien jaar lang uitgezonden op RTL 4. Voor de ‘Baantjer’-film wordt een nieuw script geschreven met de vertrouwde karakters uit de televisieserie.

Willem Zijlstra, Producent Drama van Endemol Nederland: “Baantjer is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een instituut op de Nederlandse televisie. Een programma van dat kaliber kan een speelfilm aan en ik ben blij dat RTL Nederland ons daarin steunt.

Het is een droom die uitkomt voor de acteurs en de makers en ik ben ervan overtuigd dat we hiermee ook alle Baantjer-fans in Nederland en België een groot plezier doen”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten