Headlines uit de krant: dinsdag 12 april

Roel Dijkhuis, hoofdredacteur/directeur van RTV Noord, gaat de komende jaren flink bezuinigen. Maar niet zo fors als gedeputeerde staten van Groningen vorige week aan de statencommissie welzijn lieten weten. Dijkhuis: “Als dat moet, dan haak ik af.”

De baas van Groningens regionale omroep is licht geprikkeld door de discussie in de statencommissie. Die wil voortaan geen vinger, maar ’twee handen aan de pols houden’. Deze vorm van curatele zou nodig zijn na de jobstijding dat bij de omroep tekorten dreigen die in 2010 tot 1,32 miljoen euro oplopen. Roel Dijkhuis: “Ik kom als ik niet bezuinig uit op een half miljoen.” Hij zegt daarbij uit te gaan van voorzichtige schattingen van de reclame-inkomsten en loonstijgingen. En van het ‘nu bekende accres’. Lees verder

Award
De Spin Award-reclameprijs voor Qi in Amsterdam is te koop aangeboden op advertentiesite Marktplaats.nl. Qi won vorige week vijf Spin Awards, reclameprijzen, maar ging slechts met vier beeldjes naar huis. De vijfde heette ontvreemd te zijn. Een medewerker van weblog VKMag.com, beter bekend als VolkomenKut.com, was aanwezig bij de prijsuitreiking en zag kans een verlaten Spin Award te ‘ontvreemden’. ‘Steve Stiffbone’ van VKMag schrijft ironisch: “Na een paar shandy en een paar echte lege bierglazen afgelikt te hebben, zagen wij één van hun Spinawards zonder bewaking staan en deze verdween in onze broekzak.” Lees verder

Kijkers
De rechtstreekse uitzending van het huwelijk tussen Prins Charles en Camilla Parker Bowles heeft in Nederland zaterdag bijna 1,9 miljoen televisiekijkers opgeleverd. De voltrekking was te volgen op zowel Nederland 2 als op SBS6. Het burgerlijk huwelijk dat in besloten kring werd gesloten in het gemeentehuis van Windsor werd op Nederland 2 gevolgd door 1,3 miljoen mensen, bleek zondag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Lees verder

Wally
Zanger en entertainer Wally Tax is zondag in zijn woning in Amsterdam overleden. Het is nog onbekend waar de voorman van de in de jaren ’60 befaamde beatband Outsiders aan is gestorven. Dat heeft de muzikant George Oostdijk, die veel met Tax samenwerkte, laten weten. Lees verder

Luv
Luv’ is weer bij elkaar. Patty Brard, José Hoebee en Marga Bult, die jarenlang elkaars bloed wel konden drinken, hebben hun slepende ruzie bijgelegd. De meisjes van Luv’ gaven op de zestigste verjaardag van hun oud-producent Hans van Hemert een spetterend optreden. Waldolala, Trojan Horse en You’re The Greatest Lover klonken door de Wisseloord studio’s alsof er nooit iets is gebeurd. Lees verder

SBS6
De gemeente Eindhoven wil niet dat SBS6 delen uit de recente reportage Probleemwijken die was gewijd aan de wijk Woensel-West nog een keer uitzendt. De omroep is dat wel van plan. De gemeente heeft SBS maandag gesommeerd daarvan af te zien. Lees verder

Tros
Antoinette Hertsenberg en Jaap Jongbloed stoppen met presenteren bij het programma Twee Vandaag. Hun contract wordt niet verlengd. De Tros brengt echter niet naar buiten tot wanneer de contracten lopen. Hoofdredacteur Jean Mentens wil een grote betrokkenheid van de presentatoren en zowel Hertsenberg en Jongbloed hebben nog programmas naast Twee Vandaag, te weten Radar en Vermist. Lees verder

MTV
Microsoft gaat de opvolger van de Xbox-spelcomputer op 12 mei aan de wereld presenteren. Als podium is de muziekzender MTV gekozen, zo maakte het softwareconcern maandag bekend. Microsoft wilde nog niet zeggen wanneer de spelcomputer, die de codenaam Xenon draagt, te koop is. Lees verder

Vlemmix
Oranjefan Johan Vlemmix speelt de hoofdrol in een reclamespotje voor de jubileummunt van koningin Beatrix. De televisiecommercial van de Koninklijke Nederlandse Munt en het ministerie van Financiën is vanaf 28 april op de publieke zenders te zien. Lees verder

Huwelijk
Een klassieke paardenrace heeft net zoveel Britse televisiekijkers getrokken als het tweede huwelijk van kroonprins Charles. De zogeheten Grand National Grandstand en het huwelijk van Charles met Camilla Parker Bowles zaterdag werden ieder door gemiddeld 7,3 miljoen personen bekeken. Lees verder

ITV1
De commerciële Britse televisiezender ITV1 gaat een docudrama maken over de romance van prins Charles en Camilla Parker Bowles tot het moment dat Charles in 1981 in het huwelijk trad met Diana Spencer. In mei begint de producent met het zoeken van acteurs. Lees verder

Gerelateerde berichten