Headlines uit de krant: dinsdag 19 april

Het is onwaarschijnlijk dat de gemeente Amersfoort bij twee radiozenders een schadevergoeding kan innen. Zij ontkennen dat zij opdracht hebben gegeven om op grote schaal stickers van Bingo FM te verspreiden. Zeker in Amersfoort zijn daarvan veel exemplaren geplakt op plekken waar reclame niet is toegestaan.

Amersfoort treedt sinds kort op tegen het aanplakken van posters waar dat niet mag. Onderzocht wordt hoe de gemeente Bingo FM kan aanpakken. Onder deze naam worden programma’s met Nederlandstalige muziek verspreid door Omroep Amersfoort en Radio Utrecht. Beide regionale zendgemachtigden stellen dat zij geen opdracht hebben gegeven om de stickers te verspreiden. Ze moeten op onder andere gebouwen en verkeersborden zijn bevestigd door toegewijde luisteraars. De grotendeels doorzichtige stickers zijn in de afgelopen weken in groten getale uitgedeeld in de regio. Lees verder

Wally
Het benefietconcert voor de overleden zanger Wally Tax zondag in Paradiso in Amsterdam heeft bijna 10.000 euro opgeleverd. Dat liet organisator George Oostdijk zondag weten. De opbrengst wordt gebruikt om de kosten van de begrafenis van Tax te betalen. Lees verder

Rick
Rick Engelkes (45), naast acteur succesvol producent voor theater en tv-programma’s, is een echte gezinsman geworden. De man die vroeger niet aan kinderen moest denken noemt ‘vader zijn’ nu zijn allermooiste rol! Exclusief voor pagina Privé poseert hij met zijn drie vrouwen: echtgenote Annemarie (37) en dochters Teddie (7) en Lee (5 maanden). Lees verder

Kabel
Nederlandse elektriciteitsbedrijven voelen er weinig voor om breedbandinternet te leveren via hun netwerken. Dat zeggen elektriciteitsbedrijven Nuon, Essent en Delta desgevraagd. Ze reageren daarmee op een aanbeveling die de Europese Commissie begin deze week publiceerde. De Commissie stelt dat nationale overheden belemmeringen op moeten heffen die de ontwikkeling van het breedbandlandschap in de weg kunnen staan. Lees verder

FM-Radio
De Amerikaanse radiozender Infinity Broadcasting zet in op een nieuwe technologie om de terugloop van advertentie-inkomsten te keren: visual radio. Met behulp van technologie van HP gaat Infinity digitale content meesturen met het FM-radiosignaal. Luisteraars die muziek beluisteren via de FM-radio in hun mobiele telefoon krijgen dan op het scherm bijvoorbeeld de bijbehorende cd-hoes, een foto van de artiest, concertinformatie of reclame voor ringtones te zien. Lees verder

Reclame
Internetreclame kan ook de komende jaren nog niet tippen aan reclame op tv, die blijft groeien. Nog in 2005 en 2006 zal de reclame op televisie groeien. Pas daarna is een daling van het aandeel televisie in de reclamekoek te verwachten. Dit voorspelt ZenithOptimedia, een onderdeel van het Franse Publicis, ’s werelds grootste reclamegroep. Met IP-televisie en het digitaal opnemen en afspelen van programma’s kunnen kijkers reclames ontwijken door het door te spoelen. Maar daarvoor hoeft televisie de komende jaren nog niet te vrezen. Ook nare berichten over consumenten die nauwelijks nog acht zouden slaan op tv-reclame, zijn niet van negatieve invloed. Consumenten roepen immers altijd wel dat tv-reclame hun niet deert, maar in de praktijk valt dat wel mee. Lees verder

Muziek
Vodafone introduceert als eerste in Nederland een mobiele muziekdownloaddienst. De nummers zijn verkrijgbaar voor een euro per stuk. De dienst, officieel MusicDownloads geheten, is beschikbaar voor alle Vodafone Live-abonnees met een umts-telefoon. Gebruikers kunnen voor eind juni vijf nummers gratis downloaden. Daarna kosten de mp3-bestanden een euro per stuk. Lees verder

TV
Abonnees kunnen bij Scarlet naast internet en telefonie nu ook een televisieabonnement nemen. Scarlet maakt hiervoor gebruik van Digitenne. Bestaande klanten van Scarlet kunnen vanaf afgelopen zaterdag hun One-abonnement uitbreiden met Scarlet TV. Dit is digitale televisie en radio via de ether. Het Scarlet-pakket is niets anders dan Digitenne met een eigen label tegen iets lagere prijzen. Lees verder

Tokkies
Het is stil geworden rond de Tokkies. De hype rond de familie die de afgelopen maanden bijna wekelijks in het nieuws was, is voorbij. Een groots afscheid op televisie bleek niet te realiseren en dus verdween het gezin na het laatste optreden eind maart geruisloos in de anonimiteit. “Het is afgelopen”, zegt manager Jan Dirk Vis maandag. “Het was een hype, waarvan we altijd hebben gezegd dat die maar een half jaar zou duren. En dat blijkt.” De manager had graag gezien dat de Tokkies via een televisie-uitzending afscheid hadden kunnen nemen van het publiek. Geen omroepbedrijf wilde echter een dergelijke ‘afscheidsuitzending’ programmeren. Vis denkt dat door de commotie over het programma Probleemwijken van SBS6 – rellen in Den Bosch en zelfs een zelfmoord die volgens de familie van de man naar aanleiding van het programma is gepleegd – niemand meer op de Tokkies zit te wachten. “Veel mensen zien ze toch ook als een asociale familie, al is het gezin het zelf niet eens met die benaming.” Lees verder

Metro
Het gratis dagblad Metro is maandag gestart met een stadseditie in Amsterdam. De Amsterdamse Metro heeft een eigen voorpagina en dagelijks zeker vier extra pagina’s met nieuws over de hoofdstad. In oktober werd gestart met een editie van het dagblad in Rotterdam en omstreken. Lees verder

Televisie
Iran heeft maandag de Arabische satellietzender al-Jazeera gesommeerd zijn kantoor in Teheran tijdelijk te sluiten. Aanleiding is een reportage over etnische conflicten, die vorige week leidde tot ernstige ongeregeldheden in Ahvaz, bij de grens met Irak. Lees verder

Tax
Zanger Wally Tax is maandagmiddag begraven op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Tussen 13.00 en 15.00 uur was er gelegenheid tot afscheid in uitvaartcentrum ‘Elders’ in Amsterdam. De uitvaart zelf vond plaats om 15.30 uur. De zanger, die zowel solo als met de groep The Outsiders grote hits scoorde in de jaren zestig en zeventig, overleed vorige week zondag op 57-jarige leeftijd in zijn huis in Amsterdam. Lees verder

Zoeken
Quote Media heeft de zoekmachines Vinden.nl en Zoeken.nl verkocht aan oprichter Jan-Willem Tusveld en investeringsmaatschappij Orbys. Drieënhalf jaar geleden kocht Quote Media Vinden.nl, het wordt nu niet meer als kernactiviteit gezien. De nieuwe eigenaren willen binnen een jaar Ilse voorbij streven. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email