Search
Close this search box.

Commissariaat: geen Top2000-zender

De NOS wilde per 1 februari starten met een Top2000-radiozender, maar het Commissariaat voor de Media heeft er geen toestemming voor gegeven. Het was de bedoeling de laatste Top2000 via een carrousel te gaan herhalen, maar het Commissariaat zegt het om een neventaak gaat en dat er geen sprake is van een themakanaal.

‘Het radioprogramma Top 2000 zal bestaan uit een algemene, alle muziekgenres omvattende, verzameling van titels. De rangorde van de titels wordt bepaald door de voorkeur van het publiek. Door te kiezen voor een algemene, brede programmatische opzet is er volgens de Mediawet geen sprake van een themakanaal’,meldt het Commissariaat op haar site.

Het kanaal was een initiatief van Radio 2-zendercoördinator Kees Toering. Volgens hem is het idee voor de zender juist een publiek belang omdat commerciële zenders niet in staat zouden zijn een dergelijk format te bieden. Toering wijst de initiatieven van stations als Radio 10 Gold en Radio Veronica van de hand. Hij meldt verder dat de Top2000-themazender alleen bedoeld was voor uitzending via DAB (Digital Audio Broadcasting). [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten