Kort nieuws op Maandag 22 mei 2000

De Kink-site in het nieuw
Vanaf vandaag is de Kinksite compleet vernieuwt. Hoe kan het bestaan dat een radiostation dat als vernieuwender dan wie dan ook te boek staat, dat niet is in de nieuwe media? Maar het is net als het altijd als eerste nieuwe muziek ontdekken: ‘gewoon’ is ons weer eens te gewoon. Daarom hebben zij voor de nieuwe site de AVRO-bode als voorbeeld genomen. Zij houden namelijk van de lay-out van de AVRO-bode, echter niet van de columns in de AVRO-bode, dus die zullen ze dan ook niet overnemen. Vanaf vandaag wordt alles drie keer anders! Nieuwe lay-out, nieuwe info, nieuwe updates. Alles nieuw. Grote schoonmaak. Kijk zelf maar op www.kinkfm.com

Stenders heeft afgelopen week een actie opgezet, na aanleiding van de ramp in Enschede. Het laatste bod was FL. 5054,65 voor het schilderij, met daarop de drie mannen van de show, Rob, Fred, en Bart. De opbrengst gaat naar het Nationaal Rampenfons giro 777. Stenders in de morgen is elke doordeweekse dag te beluisteren op 3FM tussen 06.00 en 09.00.

Veel Enschedeërs ergeren zich aan de toonzetting van de berichten in de landelijke media. Met name de televisieprogramma’s moeten het ontgelden. Bij de regionale omroep RTV Oost melden zich steeds meer luisteraars met klachten over de berichtgeving. De kritiek richt zich met name op de vermeende agressieve wijze waarop de vragen worden afgevuurd.

De commerciële regionale radiozender EFM (Eemland FM) welke uitzendingen verzorgt voor de regio Groot Amersfoort (Amersfoort/Soest/Leusden/Bunschoten-Spakenburg/Nijkerk en Hoevelaken) zal a.s. dinsdag 23 mei meedoen aan de landelijke radioactie ten behoeve van de slachtoffers van de ramp in Enschede. Van 09.00 tot 19.00 zullen gedurende de live-uitzendingen platen gedraaid worden die door de luisteraars en bedrijven gekocht worden.
Ieder uur zal er een tussenstand worden bekendgemaakt waarna er tegen 20.00 uur bekend is hoeveel de opbrengst is voor giro 777. U kunt platen aanvragen per telefoon: (033) 4624444, per fax: (033) 4659800 en per e-mail: studio@efm.nl . U vindt EFM op de kabel 96.0 MHz in Amersfoort en omstreken en 105.8 MHz in Hoevelaken en Nijkerk.

Presentator van Lingo, François Boulangé, zal in het nieuwe seizoen niet meer te zien zijn. Na elf jaar stopt de Vara namelijk met het spelletje Lingo. Maar de TROS neemt het spelletje over, en waarschijnlijk zal de nieuwe presentatrice Nance (van Rapatongo) Boulangé op volgen.

Free Record Shop maakt al enkele jaren gebruik van internet als verkoopmiddel. Maar echt enhousiast is directievoorzitterBreukhoven niet. ,,Twee jaar geleden voorspelde internetgoeroe Roel Pieper dat platenwinkels zouden verdwijnen. Niet waar! Het gaat juist hartstikke goed. Jongeren willen winkelen en niet via de computer een cd’tje bestellen. Dat is meer iets voor tweeverdieners die niet van shoppen houden. De nettowinst van Free Record Shop is in de eerste helft van het gebroken boekjaar 1999/2000 met 17,4 procent gestegen tot f 12 miljoen. De omzet van de cd- en videoverkoper nam met 10,6 procent toe tot f 272,4 miljoen.

Kleurenradio met terugblik naar Radio Decibel 96,2 FM Amsterdam
15 jaar geleden, in mei 1985, moest de populaire radiozender “Radio Decibel Amsterdam” noodgedwongen stoppen met haar uitzendingen op de 96,2 FM. Op 24 mei a.s. tussen 19.00 en 20.00 besteedt het programma Kleurenradio uitgebreid aandacht aan de voormalige nr. 1 van Amsterdam. Een uur lang Kleurenradio met programmafragmenten, jingles en natuurlijk de muziek van Radio Decibel.
Kleurenradio is iedere woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren via Radio Phohi 105.1 ether voor Huizen en omgeving (het Gooi) 92,3 kabel (alleen in Huizen)

De 2e groep bekende Nederlanders ‘zitten’ nu inmiddels in het “Big Brother”-huis. Dit zijn de namen: ‘Ben Cramer’, ‘Harry Slinger’, ‘Manon Thomas’, ‘John Blankenstein’, ‘Des’Ray Manders’ en ‘Kim Holland’. Deze personen zijn van maandag 29 mei 2000 t/m vrijdag 02 juni 2000 te zien vanaf 19.30 uur (!) bij ‘Veronica’.

De televisie zender Omroep Zeeland moet ruim drie ton terugbetalen aan het C.v.d.M. Men heeft dat bedrag in 1999 overgehouden, omdat het niet lukte gekwalificeerde medewerkers aan te trekken.

Uitgeversconcerns Holdingmaatschappij De Telegraaf gaat in beroep tegen de voorwaarden die de Nederlandse Mededingingsautoriteiten (NMa) heeft gesteld om de Limburger te mogen overnemen. De NMa bepaalde dat De Telegraaf de Limburger alleen mag overnemen als de huis-aan-huis bladen die bij het Limburgse bedrijf horen, worden verkocht.

De website WWW.STEMMENBANK.NL is eindelijk on-line.

De geplande overname van het mediaconcern SBS door de kabelonderneming UPC is uiterst onzeker geworden. UPC, in Nederland de grootste kabelexploitant, zegt dat de principe-overeenkomst door veranderde omstandigheden niet meer profijtelijk is. Daarom wil het bedrijf opnieuw om de tafel met het Zweedse SBS, dat eigenaar is van het Nederlandse commerciele station SBS6. De overnamekas van UPC is minder goed gevuld dan gedacht, onder meer omdat het kabelbedrijf de verwachte opbrengst van de beursgang van internetdochter Chello fors heeft verlaagd. Door deze financiele tegenvaller daalde het aandeel-UPC vrijdag aan de Amsterdamse effectenbeurs met ruim 20 procent. Ook dat maakt de overname van SBS onzeker, omdat die deels met aandelen wordt gefinancierd.

De politierechter heeft EX-TV-presentator Steve Brown veroordeeld wegens bedreiging van hoofdredacteur E. Santegoeds van het weekblad Story. De rechter legde Brown echter geen straf op, maar een geldboete van 750 gulden. Steve Brown gaat natuurlijk in hoger beroep, meldde hij meteen.

De Nederlandse thriller ‘De trein van zes uur tien’ heeft op het filmfestival in Keulen de TV-speelfilm-award in de wacht gesleept. Aan de prijs zit ook een prijs van tienduizend mark verbonden.

De Jonge Socialisten in de PvdA hebben een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling tegen de Evangelische Omroep. De PvdA-jongerenafdeling vindt dat ze ten onrechte is geweigerd bij de EO-Jongerendag die zaterdag in Amsterdam wordt gehouden. De Jonge Socialisten hadden op een informatiemarkt een stand willen hebben om informatie te geven over hun organisatie en doelstellingen.
Volgens de EO hebben de PvdA-jongeren geen plaats gekregen omdat hun standpunten in het algemeen sterk afwijken van de opvattingen van de EO-achterban. Die zou zich vooral aangetrokken voelen tot christelijke partijen als het CDA en de RPF. Jongerenorganisaties van deze partijen zijn wel toegelaten tot de informatiemarkt.

Televisie- en radiozenders bereiden zich voor op het mogelijk overlijden van prins Bernhard. De draaiboeken liggen al jaren klaar, maar worden nog eens gecheckt, honderden journalisten staan sinds donderdag stand-by en programmadirecteuren zoeken in hun archief naar alternatieven voor al te frivole spelletjes en voor de reclameblokken. De HMG-zenders RTL 4, RTL 5 en Veronica beschikken over de meest gedetailleerde plannen. Zij stappen meteen over op een gezamenlijke uitzending

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Een supermarkt in de Amsterdamse Jordaan geeft zijn alleenstaande klanten de kans een partner te vinden. De Amerikaanse kunstenaar Otto Berchem heeft in de supermarkt naast de gebruikelijke rode en blauwe boodschappenmandjes ook gele mandjes neergezet. Wie met zo’n mandje rondloopt, geeft daarmee te kennen op zoek te zijn naar een relatie. Moet de RadioWereld toch maar verhuizen naar Amsterdam, hahaha.

Tot morgen. (M)