Telegraaf verkoopt 27%-belang in SBS Nederland

Telegraaf Media Group (TMG) verkoopt haar aandelenbelang van 27% in SBS Nederland aan SBS Broadcasting, dat sinds kort in handen is van de investeerders Permira en KKR. Dat heeft het uitgeefconcern maandag bekendgemaakt. Het verkoopbedrag is niet vrijgegeven.

TMG gebruikt de opbrengst samen met een cash-investering van circa EUR 18 miljoen om een 20%-belang in de gecombineerde, niet-beursgenoteerde SBS-activiteiten te verwerven. De uitgever behaalt een niet nader genoemde boekwinst op de transactie; het 27%-belang in SBS Nederland staat voor EUR 39,3 miljoen in de boeken van TMG.

De partijen streven er naar om de transactie voor het einde van dit jaar af te ronden. Permira en KKR zullen na voltooiing van de transactie de operationele controle over de nieuwe SBS-groep behouden. TMG zal leden van de Raad van Commissarissen voordragen naar verhouding van haar aandelenbelang.

In Nederland maken SBS6, Net 5 en Veronica (zender en tijdschrift) deel uit van SBS Broadcasting B.V. Deze activiteiten zijn eigendom van SBS (63%), TMG (27%) en Veronica Holding B.V. (10%).

TMG heeft verder een belang van 2,4% in SBS Broadcasting S.A., gekocht voor circa EUR 29 miljoen, aangeboden aan Permira en KKR. De uitgever verwacht een liquidatiewaarde te ontvangen voor het belang van circa EUR 35 miljoen (bij verwachte liquidatieontvangsten van circa EUR 46 per aandeel).

Veronica Holding, dat dus een belang heeft van 10% in SBS Nederland, heeft overigens ook een intentieverklaring getekend betreffende de overdracht van haar minderheidsbelang. Ook deze omroep heeft het overnamebedrag niet bekendgemaakt. Veronica blijft merkpartner van SBS. [Radio.NL/Novum]