Search
Close this search box.

Alweer kort nieuws op woensdag 10 januari 2000

11.00 uur

Het laatste 3FM nieuws van onze radio reporters is dat Wim Rigter, de man achter de arbeitsvitamine is geveld door een verkoudheid, dus gisteren werd het programma overgenomen door Jeffrey Willems, het begint langzamerzeker griepradiowereld te worden.

De EO gaat vanaf september op zaterdagavond na het Journaal van 20.00 uur een tv-nieuwsrubriek uitzenden. Andries Knevel wordt de presentator van de nieuwe actualiteitenrubriek, die het gat opvult van Netwerk.

In de uitzending van Lotto Weekend Miljonairs van zaterdag 6 januari was het zover: Hans Peters won, als eerste Nederlander, een miljoen gulden door alle vijftien vragen goed te beantwoorden. Wil jij ook een goed voorbereid gokje wagen? Kijk dan op de uitgebreide webhalte van deze winnaar want volgens Hans is de belangrijkste reden voor zijn succes de uitgekiende strategie die hij heeft gevolgd. En op zijn webhalte schotelt hij je een groot aantal tips en trucks op dit gebied voor.

Waterstad FM, heeft sinds afgelopen zaterdag hun vernieuwde website in gebruik genomen. De site ziet er zeer hedendaags uit. Waterstad FM commerciële radio uit het hart van Friesland is te vinden op www.Waterstadfm.nl

Country-zangeres Faith Hill, rockband Creed en R&B-zangeres Toni Braxton hebben in het Shrine Auditorium in Los Angeles een Music Award gewonnen, na de Grammy Awards de meest prestigieuze onderscheiding in de muziekwereld.

Hits van vorig jaar verwerkt in een mix. De TROS 3FM Jaarmix van DJ Sandstorm is te beluisteren via de site van Dier op Drie.

Slettenbakken is de eerste dramaserie met mensen met een verstandelijke handicap in de hoofdrol. De soap is vanaf eind januari te zien op TV Oost en gaat over de belevenissen van Joop en Arie: twee ‘volkse’ jongens die elkaars vriendinnen proberen te veroveren.

Rechterlijke dwalingen, het feilbare Openbaar Ministerie, eerwraak en subjectieve rechters. Het strafrecht staat centraal in de derde Radio 5-documentaireweek. Van 8 tot en met 12 januari is er iedere dag een uitzending te beluisteren over dit onderwerp.

BNN zendt vanaf 8 januari het vervolg uit van Bier, zweet & tranen. In de docusoap wordt het doen en laten van vriendengroepen gevolgd. Wie mee wil doen aan het programma, kan zich nog via de site opgeven.

Cunera van Selm (36) en Astrid Kersseboom worden de nieuwe presentatoren van de ochtend en middaguitzendingen van de NOS-sportjournaals. Van Selm blijft ook werken bij RTV Noord en kersseboom bij het Radio 1-Journaal.

Vrijdag bereikte het Radio 1- Journaal een absoluut dieptepunt in de relatie tussen Radio en Ramp. Een overijverige verslaggever die met de fluisterende stem van een biljartverslaggever de teraardebestelling van een van de slachtoffers van de brand in Volendam verslaat, laat ter verhoging van de dramatiek een minuut lang de regen op zijn wijd opengedraaide microfoon neersijpelen. Helaas iets te veel dramatiek, want op de radio klinkt het gedruppel als een beginnend knetterend kersttakkenbrandje. Lees hier verder

Elektronicaconcern Sony waarschuwt dinsdag in enkele ochtendkranten voor een mankement aan een televisiemeubel dat wordt geleverd bij een van hun televietoestellen (KV-36FS70). Sony wijst erop dat het meubel instabiel kan worden, waardoor de apparatuur ervan af kan schuiven.

Endemol Entertainment heeft een meerderheidsbelang gekregen in het Argentijnse televisieproductiebedrijf Producciones y Publicidad (P y P). P y P is gespecialiseerd in de productie van entertainment en infotainment voor televisie. Verder verzorgt het via P y P Digital online activiteiten. Het bedrijf is onafhankelijk en werkt voor verschillende Argentijnse televisiezenders.

Vrijdag 29 december was een van de belangrijkste dagen van het jaar voor wat betreft eindejaarslijstjes, de lijst van de VPRO luisteraars werd namelijk bekend gemaakt. Dé song van het jaar 2000 volgens de VPRO luisteraars was I would stay van Krezip. Benieuwd naar de gehele lijst of wil je de uitzending (als)nog(eens) beluisteren? Ga naar 3voor12.vpro.nl

Sinds 2 januari dit jaar is de kabelkrant van het Rotterdams Dagblad, RD-TV alleen nog maar actief onder de naam “Stadstext TV Rijnmond” en brengt dientengevolge met name nieuws uit de gehele regio zoals dit ook al via de stadstext zelf werd gebracht.

De komende weken kan in het Rijnmond gebied Bloomberg Business TV worden bekeken via Extra TV 1.

De NPS start vrijdag met de nieuwe comedyserie Bradaz over twee Surinaamse broers die een platenzaak runnen. Op de site staan o.a. filmpjes van de opnames, een slang-woordenlijst en een chat. Bovendien maken bands kans op een optreden in Bradaz.

Heeft U opmerkingen of suggesties voor deze website, e-mail deze dan naar webmaster@radiowereld.nl. RadioWereld is ook op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld.NL. Interesse? Stuur een e-mail naar webmaster@radiowereld.nl.

Zoals elk jaar wordt er ook nu weer vooruitgekeken en voorspelt wat het in 2001 gaat maken en wat juist niet. Een voorbeeldje? Big Brother is uit en je overburen in, staan in de trein is uit, zwart zitten eerste klas in, Jan Smit is uit en Jantje Smit is in. Nog meer ins en outs vind je op de site van Veronica

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Voor Cyber Kids: Te laat thuis gekomen en het Jeugdjournaal op de tv gemist? Geen nood, via de webhalte van de NOS kun je de laatste aflevering downloaden en nog eens rustig bekijken.

Op een oude fiets kan je het leren, zo wil een volkswijsheid. Wat je met een oude radio kunt doen, kan je achterhalen op Stephan’s radioverzameling. Daar tref je verder onder andere foto’s, een database en links aan. radioverzameling

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten