Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Veronica op AM 828 met herdenkingsfeest

De legendarische zeezender Radio Veronica viert publiekelijk een groot herdenkingsfeest in Hotel Lapershoek in Hilversum onder het motto: “Radio Veronica 1959 – 1974, The never ending story”. Hoogtepunten op dit herdenkingsfeest gehouden van 28 tot en met 31 augustus zijn de verhalen van dj’s, technici en overige medewerkers van weleer.

Daarnaast wordt er een markt gehouden waar veel artikelen uit de periode 1959 – 1974 te koop zijn waaronder de cd ‘Veronica…The Never Ending Story’.

Reünie van dj’s, technici en overige medewerkers.
Vele dj’s, technici, en andere medewerkers uit de roemruchte Radio Veronica periode zullen aanwezig zijn. Voor de microfoons van de speciaal voor deze gelegenheid opgebouwde studio’s in Hotel Lapershoek zullen onder andere Joost de Draaier, Tineke, Jan van Veen, Lex Harding, Bart van Leeuwen, Tom Collins en Eva hun verhalen over deze tijd vertellen.
 
Tijdens deze dagen kunnen de bezoekers vele artikelen uit deze historische radioperiode, men zou kunnen zeggen ‘museumstukken’ bewonderen. Veronicagidsen, langspeelplaten, T-shirts, fotoboeken, maar ook dvd’s worden er te koop aangeboden. De indertijd veel te snel uitverkochte dubbel-cd ‘De Veronica Story’ is nu, door de samenwerking van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Veronica opnieuw uitgebracht. De ‘opgepoetste’ en aangevulde cd is tijdens het herdenkingsfeest voor een gereduceerde prijs te koop onder de titel ‘Veronica – The never ending story’.

Radio-uitzendingen op AM 828
Vanaf 16 augustus 07.00 uur tot 31 augustus 18.00 uur zendt de organiserende Stichting Norderney oude Veronica programma’s uit op de middengolf ‘AM 828’.

Radio Veronica 1959 – 1974 komt dan weer tot leven met singletjes en lp’s van toen en zelfs complete programma’s. Naar verwachting zal het programma ‘Goud van Oud’, dat eveneens door de samenwerking van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Veronica tot stand komt, de apotheose vormen. Dit programma zal op 31 augustus door Bart van Leeuwen live worden gepresenteerd vanuit de studio in Hotel Lapershoek. Uiteraard zullen er tussen 28 en 31 augustus tijdens het grote herdenkingsfeest regelmatig uitzendingen plaatsvinden vanuit de studio in dit hotel.

Voor het herdenkingsfeest koos de organisatie Stichting Norderney voor Hotel Lapershoek, omdat de tot Amrâth Hotel Lapershoek uitgebouwde Gooise villa, van 1970 tot 1974 de bestuurszetel van Radio Veronica was. De studio zal op 31 augustus tot 17.00 uur toegankelijk zijn. Daarna zal er een reunie plaatsvinden van alle medewerkers van Radio Veronica uit de periode 1959 – 1960. Deze reunie is alleen toegankelijk voor de oud medewerkers en genodigden.[Radiowereld.NL]