Luistercijfers periode oktober / november 2012 [Update]

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode oktober / november 2012 zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 11028 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd gestegen
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 58 minuten per dag, dat is maar liefst 45 minuten langer dan in de vorige periode.

Radio 538 op nummer 1
Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 10.7%, dit was 11.2%. Skyradio staat nu op een tweede plek met 9.7%, dit was afgelopen maand 9.5%. Op de derde plaats staat nu 3FM met 9.4%, dit was in de vorige periode 9.7%.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 29 januari 2013 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek.

Stijgers: Skyradio, Radio 2, Q-music, Radio 10 Gold, Radio 5, Classic FM, Overige zenders.
Dalers: 538, 3FM, Radio Veronica, E Power radio, 100%NL, Slam FM, Radio 4, BNR Nieuwsradio,.
Gelijk: Radio 1, Arrow Classic Rock, Sublime FM, Radio 6 soul en jazz.

Zendmasten
Zoals bekend is een aantal radiostations getroffen door de branden van 15 juli 2011 in de zendmasten van Hogersmilde en Lopik. Het FM-bereik in Noord-Nederland is na het instorten van de zendmast in Smilde gedeeltelijk hersteld, na de ingebruikname van een noodmast in Assen op 22 juli 2011 en aanvullende zenders op alternatieve opstelpunten.

Sinds 15 september 2012 is de zender Hogersmilde weer volledig operationeel en zijn alle radiostations in het noorden van het land weer als vanouds te ontvangen. De impact hiervan wordt de komende maanden duidelijk in de luistercijfers. Lees meer in het Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde. [Radiowereld.NL]