Kort nieuws op dinsdag 17 oktober 2000

DJ worden? In acht weken heb je de fijne kneepjes van het vak geleerd. DJ van Wells heeft zijn eigen DJ-school op het Damrak in Amsterdam. Voor nog geen 50 gulden per les kun je er leren mixen en nog veel meer. Wat leer je?. Achter het mengpaneel in een kleine opnamestudio leer je de juiste cue te pakken. Met het speciale knopje op de platenspeler, de pitchcontrol, leer je de plaat de juiste snelheid te geven. Zo loopt het ene fragment soepel over in het andere in een continuous flow.

De kijkers van Big Brother hebben eergisteren Katrijn weggestemd uit het huis in Vilvoorde. Daarmee geeft Brother-minnend Vlaanderen meteen te kennen dat het niet was opgezet met de vrijpartijen van Bart en Katrijn.’ Lees verder in Standaard

Vandaag start Teleac/NOT met de televisieserie ‘Gouden Handen’. Een serie, bestaande uit zes afleveringen, die in het teken staat van technische beroepen. De metaalsector zal in de eerste aflevering voor het voetlicht worden gebracht. Alle afleveringen worden wekelijks op dinsdagavond om 23.50 uur uitgezonden via Nederland 1. De herhaling vindt ’s zaterdags om 14.00 uur plaats.

Wegens een storing kan het zijn dat u de emailkrant van dagblad Trouw niet meer of ongevraagd ontvangt. Om u weer op te geven klikt u Hier

De inschrijving voor de veiling van AM & FM-frequenties begint op 15 november. Voor deze datum worden de randvoorwaarden door het ministerie van Verkeer & Waterstaat bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de daadwerkelijke veiling eind april begin mei plaatsvindt. Een woordvoerder van Verkeer & Waterstaat sluit niet uit dat vanwege de commotie rondom de veiling er aanvullende eisen komen vanuit de Tweede Kamer. Dit komt mede door de resultaten van de UMTS-veiling, die een omstreden afloop kende. Het ministerie houdt vooralsnog geen rekening met de juridische procedures van SKY Radio, Radio 538, Noordzee FM, Radio 10 FM en Classic ’M. De veiling wordt in samenwerking met de ministeries van Economische Zaken, OC&W (Cultuur) en Financiële Zaken opgezet. Kijk ook eens op www.veilenvanfrequenties.nl

Het heeft ruim twintig jaar geduurd en meer dan twintig hitsingles, maar de Ierse rockband U2 heeft dan toch zijn eerste nummer één notering in Nederland. De nieuwe single ‘Beautiful Day’ kwam zondag zelfs op één binnen in de Mega Top 100. Zo’n succesvolle entree in de grootste hitlijst was sinds 1997 niet meer voorgekomen. In dat jaar lukte het Elton John met ‘Something about the way you look tonight/Candle in the wind’, de single die werd uitgebracht ter nagedachtenis van de overleden prinses Diana.

Het AVRO-programma Vinger aan de Pols is vanaf vandaag terug op tv met een nieuw gezicht: Pia Dijkstra. De ex-presentatrice van het NOS-Journaal volgt Ria Bremer op. De eerste aflevering gaat over eetproblemen.

In de studio van het TROS-programma Radio Online waren afgelopen zondag te gast de UPC-directie, PvdA kamerlid Marja Wagenaar, een vertegenwoordiger van gebruikersvereniging COAX en een jurist van de Stichting de Ombudsman. Het gesprek over de consumentenactie tegen UPC is via de website te beluisteren in Real Audio.

Gebruikers van mobiele telefoons zijn het nieuwste doelwit voor ongewenste reclameboodschappen ofwel spam. Het bedrijf dat de primeur had, heet Hear.nl. Vorige week kregen duizenden mobiele bellers een SMS-berichtje op hun kletsijzer waarin werd verwezen naar Hear.nl, een site voor audio- en videofreaks. Door onduidelijkheden in de regelgeving van de overheid kunnen bedrijven grote aantallen berichtjes sturen via SMS. De tool om te spammen is verder gewoon van het internet te halen.

De RTL Groep lanceert een Pan-Europees webvertising netwerk onder de naam IP-Web.net. Het nieuwe initiatief biedt adverteerders de mogelijkheid om internationale campagnes te voeren op 75 sites in Europa. De nieuwe site is een pan-Europees netwerk waar negen vestigingen in zes landen in participeren.

Onlangs is Caroline Harthoorn aangetreden als directeur ad interim van ORN. Zij volgt Cees Anceaux op. ORN is de verkooporganisatie van de verschillende publieke regionale radiostations. Harthoorn is meteen begonnen de interne organisatie op orde te brengen.

Wie iets bestelt dat door UPS wordt bezorgd, kan de route van het pakketje nu volgen met behulp van een gsm. Met SMS-tracking krijg je een berichtje op je mobiele telefoon, wanneer het pakket is bezorgd.

Het Commissariaat heeft SBS Broadcasting een bestuurlijke boete opgelegd van ƒ 80.000,- wegens een overtreding in het programma van SBS6 “De aftrap”

De Israëlische tv heeft donderdag beelden uitgezonden van het lynchen van Israëlische soldaten in Ramallah. De opnames zijn gemaakt door een ploeg van de Italiaanse tv. De Palestijnse Autoriteit heeft geprobeerd de beelden in beslag te nemen, aldus de Israëlische tv.

Wil je meer weten over televisie en Internet via de satelliet, hou dan deze site goed in de gaten. Alle mogelijke informatie, tips en nieuwtjes over dit onderwerp zijn er te vinden.

Websites en internetproviders hebben hun investeringen dit jaar sterk verhoogd. Met name op televisie stegen de bestedingen sterk. Uit cijfers van BBC Media en Reclamebank groeien de mediabestedingen sterk. De eerste acht maanden van dit jaar werd al 30,3 miljoen meer uitgegeven dan vorig jaar (totaal 223,2 miljoen gulden).

De RadioWereld, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, binnenkort meer…

Neem eens een kijkje in de keuken van van Sky Radio 100.7 FM

Filmsoptv. Een handige site. Per dag wordt van iedere film op de Nederlandse en Belgische TV verschijnt een link gezet naar de beschrijving in The Internet Movie Database.

Mobieltje beu? Zin in een ander toestel dat niet direct de geur van ‘vers’ nog moet hebben, maar al een maand oud mag zijn? Dan is gsmveiling.net de site voor jou!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen