Headlines uit de krant: vrijdag 15 april (2)

Frankfurt heeft zijn Buchmesse, Cannes zijn televisiebeurs. Hier kopen tv-zenders hun programma’s in. De trend dit jaar: dvd’s met tv-series. Op de grootste televisiebeurs van Europa praat iedereen over mobiele telefoons en dvd’s. Want dat zijn twee nieuwe manieren om programma’s bij de kijker te krijgen. En er extra aan te verdienen, want daar gaat het uiteindelijk om op de vakbeurs MipTV in Cannes.

Deze week proberen daar 1.481 bedrijven uit 61 landen aan 3.593 inkopers van televisiezenders uit 98 landen hun waren te verkopen. Van een 30 miljoen euro kostende dramaserie over Hitler en Albert Speer, tot de zoveelste kinderserie over een krokodil. Vorig jaar keek de gemiddelde mens 3 uur en 7 minuten per dag en dat zijn veel programma’s voor steeds meer kanalen. Lees verder

Majeur
De internetpagina van het NCRV-televisieprogramma C-Majeur heeft twee prijzen gewonnen op de grote mediabeurs MipTV in Cannes. Dat liet de omroep donderdag weten. De internetpagina won de Afdesi International iTV Award 2005 in de categorie Best Enhanced Television Service, voor meest innovatieve concept. Ook won de site de speciale juryprijs. Lees verder

L1
De regionale omroep L1 mag geen buitenreclame aanbrengen tussen twee en drie hoog op de nieuwbouw in Maastricht. Verantwoordelijk wethouder W.Hazeu (GroenLinks, Welstand) onderschrijft de visie van de welstandscommissie. Die wees het verzoek van L1 vorige week af. Hazeu wijkt – ?hoezeer ik L1 ook een warm hart toedraag” – niet af van het advies van de commissie. Hazeu heeft L1 maandag ingelicht over het standpunt van de gemeente. L1-directeur H.Coumans toonde zich teleurgesteld. ,,Ze zouden onderscheid moeten maken tussen een publiek bedrijf als L1 en een commercieel bedrijf.” Lees verder

Vries
Misdaadjournalist Peter R. de Vries mag donderdagavond de aangekondigde uitzending van zijn programma over de voormalig officier van justitie J. Tonino op het scherm brengen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam donderdag aan het eind van de middag bepaald. Lees verder

MTV
MTV Networks vertrekt uit Bussum. Door het almaar groeiende personeelsbestand wordt het pand Concordia aan de Graaf Wichmanlaan veel te klein. MTV Networks is de moedermaatschappij van de muziekzenders MTV, TMF en The Box en kinderkanaal Nickelodeon. Er werken 170 personeelsleden. Het televisiebedrijf verhuist naar Amsterdam of Rotterdam, zegt woordvoerder Jochem de Jong. Den Haag werd onlangs geschrapt van de aanvankelijk lange lijst van mogelijke vestigingsplaatsen. MTV Networks heeft zich ook op diverse locaties in Hilversum georiënteerd, waar clipzender The Box nog is gevestigd, maar ook deze locaties zijn al afgevallen. Lees verder

Brabant
Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch geeft geen prioriteit aan het verkrijgen van de opnamen die Omroep Brabant maakte van de rellen afgelopen weekeinde in de Graafsewijk. Dat meldt persofficier Charles van der Voort donderdag. Volgens hem wil het OM ‘niet met modder gooien in het heetst van de strijd’. “Eerst gaan we de mensen berechten die we wel hebben kunnen oppakken tijdens de rellen.” Van der Voort vindt het vreemd dat de omroep wel aangifte doet van een mishandelde cameraman en vernielde spullen tijdens de rellen, maar niet wil meewerken aan de opsporing van mensen die zich misdragen hebben tijdens de rellen. Lees verder

Brabant
Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch vindt de inval die woensdag werd gedaan bij Omroep Brabant gerechtvaardigd. Justitie was op zoek naar ruw beeldmateriaal van de rellen van vorige week in de Graafsewijk in Den Bosch. Volgens het OM is het door Omroep Brabant geschetste beeld van een intimiderende politie-inval volstrekt overtrokken en onjuist. Lees verder

Brabant
De redactieraad van Omroep Brabant vindt dat de redactieleiding zich moet beraden over de samenwerking met justitie in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Dat heeft de raad donderdag gezegd naar aanleiding van de inval van justitie woensdag bij de omroep. De politie was op zoek naar ruw beeldmateriaal van de rellen in de Graafsewijk in Den Bosch van afgelopen weekeinde. In het wekelijkse opsporingsprogramma worden onopgeloste zaken van justitie voorgelegd aan de Brabantse kijkers. “Voor een goede samenwerking binnen Bureau Brabant moet er een wederzijds respect zijn (ook vanuit justitie!) en daar is woensdag maar weinig van gebleken”, luidt de verklaring van de redactieraad. Lees verder

Brabant
Politie en justitie onderzoeken woensdag aan het einde van de middag het kantoor van Omroep Brabant in Eindhoven. Justitie wil de opnames hebben die de omroep heeft gemaakt tijdens de rellen van afgelopen weekend in de Graafsewijk. Dat heeft een woordvoerder van de omroep bevestigd. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email