Headlines uit de krant: vrijdag 15 april (1)

Het legendarische Britse station Radio Caroline gaat het komend weekeinde voor het laatst live uitzenden vanop zijn in de Engelse haven Tilbury aangemeerd oud zendschip Ross Revenge, zo heeft de zender zelf bekendgemaakt. Caroline was in de jaren zestig dé pionier op het Kanaal inzake radiomaken vanop een zendschip. Meer dan een dozijn zeezenders ontweken daarmee de internationale en nationale rechtsregels in verband met omroepuitzendingen.

Het op 26 maart 1964 in de ether gekomen Radio Caroline kende een woelige geschiedenis die, wat het zeegat betreft, eindigde op 20 november 1991, toen het zendschip Ross Revenge van zijn ankers sloeg en op een zandbank strandde. Sindsdien opereert Radio Caroline met vallen en opstaan legaal, onder meer op het internet, via drie satellieten, en met tijdelijke zendlicenties. Lees verder

Verantwoordelijkheid
Het CDA wil dat staatssecretaris Van der Laan (Media) zelf ook het debat aangaat met de media om hen op hun verantwoordelijkheid te wijzen bij het in beeld brengen van problemen in de samenleving. Dat stelt CDA-fractievoorzitter Verhagen donderdag. Lees verder

Muziekdienst
Telfort komt nog deze zomer met een eigen mobiele muziekdienst. Het bedrijf heeft daarvoor contracten gesloten met vijf grote muzieklabels. De mobiele downloaddienst wordt een uitbreiding op het donderdag geïntroduceerde Telfort Spot, de vernieuwde mobiele portal van de provider. Op die portal kunnen gebruikers games, wallpapers en mobiele ringtones downloaden en zich abonneren op goal-alerts en informatiediensten. Lees verder

BBC
Nog voordat er ook maar een uur aan digitaal archiefmateriaal van de BBC gratis te downloaden is, klinken de eerste kritieken op het project al. Eerder deze week maakten BBC, Channel4, de Open Universiteit en het British Film Institute (BFI) bekend het zogeheten Creative Archive te openen. Engelsen en internetters uit Wales kunnen gratis gedigitaliseerd archiefmateriaal downloaden, bewerken en weer uploaden. BBC zei in 2003 tienduizenden uren archiefmateriaal te zullen publiceren, uren die nog ver te zoeken zijn vooralsnog. Nauw betrokkenen en belangstellenden reageren negatief op het online gaan van Creative Archive gisteren. De initiatiefnemers publiceerden enkel de licentievoorwaarden waaronder kijkers het materiaal mogen downloaden en bewerken. Het materiaal mag niet commercieel worden gebruikt en enkel binnen de Engelse landsgrenzen. Herpublicatie zal daardoor hoofdzakelijk niet op internet kunnen plaatsvinden, maar bijvoorbeeld op cd-roms, in colleges en bij presentaties.  Lees verder

Pauw
De VARA en de NPS zijn in gesprek met Paul Witteman en Jeroen Pauw over een nieuw programma. Daarin worden personen uit de actualiteit op originele wijze geïnterviewd door de twee. Of het programma in het nieuwe televisieseizoen de buis haalt, is voor een belangrijk deel afhankelijk van het uitzendschema van Nederland 3. Daarover wordt nu vergaderd, zei een woordvoerder van de NPS donderdag. Lees verder

Housewives
Actrice Alfre Woodard is volgend seizoen te zien in de Amerikaanse hitserie ‘Desperate Housewives’. Het is haar eerst grote tv-rol sinds ze in de jaren ’80 in de Amerikaanse ziekenhuisserie ‘St. Elsewhere’ speelde. Daarna had ze vooral kleinere tv- en filmrollen. Lees verder

RTV Oost
Regionale omroep RTV Oost begint in de zomermaanden met de opnamen van een regionale dramaserie. Filmmaker Johan Nijenhuis produceert de serie. Cabaretier Herman Finkers is een van de schrijvers van het scenario. Lees verder

Band
De televisieserie van de Vara ‘De band’ is genomineerd voor een BANFF Rockie Award. Deze Canadese tv-prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, is de hoogste internationale onderscheiding voor tv-programma’s. De awards worden uitgereikt in veertien verschillende categorieën, waaronder kinder- en jeugdprogramma’s, animatie, komedie, drama en sport. Lees verder

Gordon
Mama, je bent de liefste van de hele wereld… De hit van Heintje was volop van toepassing toen de drie toppers Gerard, Gordon en René hun moeders op een vervroegde moederdag trakteerden. In huize Froger was door Natasja een uitgebreide barbecue geregeld en de zonen bedienden. Exclusief voor pagina Privé poseerden de mannen met hun allergrootste fans. Lees verder

Gerelateerde berichten