Search
Close this search box.

Van der Laan: Kabinet gaat niet over inhoud media

Het kabinet wil zich niet bemoeien met de inhoud van de media. Staatssecretaris Van der Laan (Media) schrijft dat woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet hoopt dat media zelf corrigerend optreden wanneer in programma’s maatschappelijke grenzen worden overschreden.

Van der Laan reageert daarmee op een oproep van CDA-fractievoorzitter Verhagen. Die vroeg eerder om een appèl van het kabinet op publieke en commerciële omroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Het CDA en andere partijen in de Tweede Kamer hebben zich gestoord aan het SBS6-programma Probleemwijken waarin de situatie in enkele Nederlandse achterstandswijken werd weergegeven. Een uitzending over de Graafsewijk in Den Bosch leidde onlangs tot rellen in die volksbuurt. [Antenne2/Radio.NL]

Gerelateerde berichten