Headlines uit de krant: woensdag 20 april

Het tv-productiebedrijf van Reinout Oerlemans, Eyeworks, gaat volgend voetbalseizoen de diverse wedstrijden van de eredivisie in beeld brengen. Dat hebben de diverse zendgemachtigden maandag besloten. Talpa (het bedrijf van John de Mol), Versatel en RTL vonden dat de prijs/kwaliteit-verhouding in de bieding van Oerlemans’ bedrijf het beste was.

Om de omvangrijke eredivisie-deal binnen te slepen nam Eyeworks eind januari het bedrijf van onder anderen Kees Jansma, WK Producties, over. De kennis die hij daarmee in huis haalde heeft z’n effect gehad, blijkt maandag. Lees verder

BBC POD
De Engelse publieke omroep BBC verlengt de podcastproef. De Nederlandse podcastpriester Roderick Vonhögen bericht de wereld nu vanuit Rome. Podcasten is het via internet beschikbaar stellen van radio- en andere audio-uitzendingen in de vorm van mp3-bestanden. Voor het afspelen gebruik je de pc, of je zet het bestand over op een mp3-speler. De BBC maakte bekend de proeven met podcasten te verlengen tot het einde van 2005 en het aantal mp3-radiouitzendingen te verhogen tot twintig. Internetgebruikers wereldwijd kunnen dagelijkse en wekelijkse BBC-programma’s downloaden en beluisteren via een mp3-speler, zonder dat ze de radio aan hoeven te zetten. Lees verder

Satelliet
Iran heeft maandag de Arabische satellietzender al-Jazeera gesommeerd zijn kantoor in Teheran tijdelijk te sluiten. Aanleiding is een reportage over etnische conflicten, die vorige week leidde tot ernstige ongeregeldheden in Ahvaz, bij de grens met Irak. Lees verder

Versatel
Versatels eerste stappen op het gebied van televisie via internet kunnen bijna niemand zijn ontgaan. De kabel- en telecomonderneming kwam zondagavond kort na het voetbal in Studio Sport met een minutenlange reclamespot. Maandag volgden paginagrote advertenties in kranten om een supersnelle ADSL-verbinding van 20 megabit (Mb) per seconde aan te prijzen in combinatie met live eredivisievoetbal voor 40 euro per maand. Versatel zet daarmee de aanval in op de toonaangevende aanbieders van snel internet. UPC biedt binnenkort bijvoorbeeld dezelfde snelheid voor 80 euro. De KPN-dochters Planet en XS4ALL en internetaanbieder Wanadoo vragen 80 euro of meer voor een verbinding van maximaal 8 Mb. Lees verder

TV
Telefonieaanbieder Verizon in New York biedt nu ook ADSL zonder telefoonabonnement aan en sluit contracten met tv-maatschappijen. Net zoals in Nederland KPN haar ADSL-only abonnement heeft aangekondigd, een ADSL- aansluiting zonder telefoonabonnement, komt dit nu ook bij telefoniemaatschappijen in de Verenigde Staten beschikbaar. Verizon Communications in New York biedt het sinds gisteren aan in dertien staten, in het Noordoosten van de VS. Lees verder

Stenders
Veertig worden, op 18 April, is een ding. Maar zo’n verjaardag dan ook nog vieren is, in het geval van Rob Stenders, geen sinecure. `Margje, mijn vriendin, is er zo fanatiek mee bezig geweest dat ik denk dat ik er niet onderuit kan. Het zal wel een surpriseparty worden, vrees ik. Terwijl ik toch niks om verjaardagen geef, ook niet om die van anderen. Maximaal zo’n vijf mensen om me heen ervaar ik als meer dan voldoende gezelligheid. Afgelopen zaterdag nog heeft Margje me per ongeluk op een kunstenaarsfeestje losgelaten. Zat ik na twee minuten toch eenzaam in een hoekje een boekje te lezen. Lees verder

Kanaal3
De CDA-fractie in de gemeente Hulst is er verbolgen over dat Hulst niet kan meeprofiteren van het Euregio-tv-project in de provincie. Het CDA noemt het een misser. Omroep Zeeland, AVS Oost-Vlaanderen en Focus in West-Vlaanderen leveren onderling beeldmateriaal uit, wat voornamelijk interessant is voor inwoners van de gemeenten Terneuzen en Sluis omdat zij grenzen aan de gebieden waarin de twee Vlaamse omroepen werken. Lees verder

Radio!
De Amersfoortse pastoor Roderick Vonhögen bewijst dat geloof en moderne media heel goed samengaan. Hij trekt als een razende reporter door Rome, waar kardinalen stemmen over een nieuwe paus. Vonhögen gebruikt het modernste medium: podcasting, oftewel radio maken via internet. Lees verder

Olon
Bert Middel is de nieuwe voorzitter van de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen. Dat heeft een woordvoerder dinsdag meegedeeld. De algemene ledenvergadering van de OLON koos Middel als opvolger van Herman Posthoorn, die de functie achttien jaar bekleedde. Lees verder

Gerelateerde berichten