Search
Close this search box.

Tv-bestedingen dalen wereldwijd vanaf 2007

Het aandeel van tv-reclame in de wereldwijde reclamemarkt zal dit jaar en in 2006 nog stijgen en vanaf 2007 mogelijk meerdere jaren achter elkaar dalen, zo schrijft Adformatie. Volgens ZenithOptimedia komt tv-reclame in het nauw door nieuwe technologieën als digital video recorders (DVRs), die commercials kunnen overslaan.

Het mediabureau kwam maandag met die voorspellingen. De tv-bestedingen groeien volgens ZenithOptimedia in 2006 naar 37,9 en vervolgens dalen ze in 2007 naar 37,8 (slechts 0,1 procent minder dus dan het jaar ervoor). De internetbestedingen zullen ook de komende jaren groeien. Eerst gestaag (in 2004 naar 3,8 procent, in 2007 naar 4,4 procent). Daarna zouden ze volgens het Publicis-bureau makkelijk kunnen verdubbelen. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten