Headlines uit de krant: zaterdag 16 april (2)

Versatel zal geen bod uitbrengen op de uitzendrechten voor het Belgische voetbal, zegt directeur Raj Raithatha vrijdag. In december vorig jaar liet Versatel weten de mogelijkheid tot het doen van een bod op de Belgische voetbalrechten te bestuderen. “We bestuderen de mogelijkheden van de Belgische competitie, maar ook van de Europese- en wereldbekerwedstrijden”, zei toenmalig woordvoerster Anoeska van Leeuwen destijds.

Over eventuele biedingen op de rechten van Europese- en wereldbekerwedstrijden sprak Raithatha niet. De Belgische voetbalbond heeft op 2 januari een tenderdocument gepubliceerd, waarin de uitzendrechten-pakketten van de Jupiler League worden aangeboden. VTM, BRT en Canal+, die momenteel de rechten hebben, kregen als eerste een kans een bod uit te brengen. Lees verder

Talpa
Investeringsmaatschappij Talpa van John de Mol heeft haar belang in het Britse media- en entertainmentbedrijf Sanctuary opgevoerd tot 19,42 procent. Dat heeft Talpa donderdag gemeld. Sanctuarys’ belangrijkste activiteit is het bezit en de exploitatie van eigendomsrechten in de amusementsindustrie. De muziekdivisie van Sanctuary omvat onder meer een muziekbibliotheek van 150.000 nummers. Daarmee is het de grootste onafhankelijke muziekeigenaar ter wereld. Lees verder

Versatel
Versatel zal in de productie van voetbalwedstrijden in de Eredivisie samenwerken met Talpa Media en RTL. Dit zegt chief executive Raj Raithatha op een presentatie van de Triple Play-plannen van de telecomonderneming.  “We kunnen op een commerciële basis samenwerken om kosten te delen,” aldus Raithatha, die benadrukt dat de samenwerking met Talpa Media losstaat van het belang van 42% dat Talpa Finance heeft in Versatel. Lees verder

TV
Een Amerikaans televisiestation zendt vanaf 17 mei een reailityshow uit rond de zwangere popster Britney Spears en haar echtgenoot Kevin Federline. Dat heeft het kabelstation UPN donderdag gemeld. Lees verder

MSN
MSN-gebruikers kunnen binnenkort ook Messenger-berichten sturen naar vrienden en familie die niet achter hun pc zitten. Met MSN Messenger zijn straks ook sms’jes te sturen naar mobiele telefoons. Dit kan ook als de ontvanger zelf (nog) geen MSN Messenger-account heeft. Mensen met louter een mobiel nummer zijn als buddy toe te voegen. De ontvanger kan vervolgens ook via sms weer een antwoord naar MSN Messenger terugsturen. Lees verder

Fred
Fred Durst krijgt zijn eigen praatprogramma. De Limp Bizkit- zanger heeft net een deal gesloten en komt binnenkort op de buis met My Life With Fred Durst, een mix tussen een docusoap en een talkshow. Lees verder

Krant
Een krant is meer dan papier alleen. Dat is de stellige overtuiging van Pieter Broertjes, voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren. ” Het trage en ietwat ouderwetse krantenbedrijf moet een swingend multimediabedrijf worden of een enkeltje nemen naar het Persmuseum”, zei Broertjes vrijdag tijdens de jaarvergadering van het genootschap in Den Haag. Lees verder

Venderbos
Manuel Venderbos is vanaf vandaag de nieuwe presentator van Jong. Manuel presenteert naast Jong, waarvan nu het negende seizoen begint, het kinderprogramma ‘BlinQ’ en het jongerenmagazine ‘Ronduit.nl’ (op radio en tv). Naast een nieuw decor blijft het format grotendeels intact. Wel is er meer aandacht voor maatschappelijk relevante onderwerpen. Ook worden de onderwerpen verder uitgediept door niet alleen de persoonlijke verhalen van de gasten, maar ook anderen (bijvoorbeeld vrienden, familie en deskundigen) aan het woord te laten. In het programma Jong volgt hij Marc Dik op die het na acht jaar tijd vond voor iets nieuws. Lees verder

Balletje
Met gemiddeld ruim 2,5 miljoen kijkers is de wedstrijd AZ tegen het Spaanse Villarreal de best bekeken EUFA cup-wedstrijd van dit seizoen. Dat blijkt uit cijfers van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep. Lees verder

Media
Het CDA wil dat staatssecretaris Van der Laan (Media) zelf ook het debat aangaat met de media om hen op hun verantwoordelijkheid te wijzen bij het in beeld brengen van problemen in de samenleving. Dat stelt CDA-fractievoorzitter Verhagen donderdag. Lees verder

Media
Siemens brengt haar productie van keukenapparatuur, computers en tv’s bijeen. Dit resulteert in het aanbod van wat Siemens een ‘multimedia-schouw’ noemt, een afzuigkap met beeldscherm. Behalve afzuigen op de gebruikelijk vier snelheden biedt deze afzuigkap ook een 17 inch plat beeldscherm om amusement of internet op te vertonen. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email