Search
Close this search box.

Koninginnedag bij de Wereldomroep

Nederlanders in het buitenland kunnen de feestelijkheden rond Koninginnedag en het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix ook via de Wereldomroep volgen. Luisteren kan via kortegolf, satelliet, internet en partnerstations. In de aanloop naar Koninginnedag zendt het radioprogramma ‘Nieuwslijn’ diverse reportages uit over het jubileum van koningin Beatrix met onder meer een historisch overzicht van een half uur over het zilveren jubileum van onze koningin.

Programmering 30 april
7.00 – 10.00 uur: Nieuwslijn: Een verslag van het feest van 29 april in Amsterdam op de Dam en een vooruitblik op de activiteiten van Koninginnedag.

10.00 – 13.00 uur: Hollands Diep: Hollands Diep, het Nederlandstalige praatprogramma van de Wereldomroep, volgt het bezoek van de koningin aan Den Haag en Scheveningen op de voet.

13.00 – 14.00 uur: Nieuwslijn: Een terugblik op de gebeurtenissen in de Ridderzaal en gesprekken met Nederlanders in het buitenland over Koninginnedag.      

17.00 – 18.00 uur: Nieuwslijn: Naast het nieuws en een overzicht van de gebeurtenissen van de dag, ook een live verslag van de tramrit van de koningin door Den Haag. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten