Search
Close this search box.

NOS-uitzending gaat de mist in

De NOS is zondag platgebeld door wielerliefhebbers die zich afvroegen waarom er toch geen livebeelden waren van de Amstel Gold Race. De NOS had te kampen met overmacht, maar dat was lastig uit te leggen aan kritische kijkers. Door de dikke mist mochten de drie helikopters die nodig zijn voor het doorstralen van de beelden vanaf de motoren, van de luchtverkeersleiding niet opstijgen.

Regisseur Martijn Lindenberg van Studio Sport zat machteloos bovenop de Cauberg, aldus RTL Nieuws. De regisseur maakte zich er nu niet al te druk om. “Het is overmacht, alleen niet zo tastbaar voor een tv-kijker. De studio werd platgebeld. ‘We schakelen wel over naar de Belg’, kregen we vaak te horen. Doet u dat vooral, maar daar zult u weinig anders zien.” De NOS maakt immers de beelden die ook door buitenlandse omroepen worden overgenomen.

“Het mag hagelen, sneeuwen en regenen, maar het mag net niet mistig zijn”, zei Lindenberg, die lange delen van de middag verplicht met de armen over elkaar moest zitten. “Vrij frusterend. We hebben nu de beelden van de motoren bewerkt om er een samenvatting van te maken voor de uitzending van zondagavond.” Spectaculair waren de beelden niet, vindt Lindenberg. De regisseur zag maar weer eens bewezen dat wielrennen bij uitstek een tv-sport is. “Als er een live-uitzending was geweest, was het een heel andere koers geworden. Renners reageren altijd anders met camera’s in de buurt, dan is er veel meer commotie. Nu was het een uiterst saaie wedstrijd.” [RTL Nieuws/Radio.NL]

Gerelateerde berichten