Search
Close this search box.

Taco Rijssemus hoofd nieuwsprogramma’s SBS 6

Taco Rijssemus is per 1 april 2005 benoemd tot hoofd van de nieuwsprogramma’s van SBS 6. Rijssemus was reeds verantwoordelijk voor het dagelijkse actualiteiten-programma ‘Hart van Nederland’. In zijn nieuwe functie krijgt hij ook de leiding over alle andere nieuwsprogramma’s van SBS 6, waaronder het eveneens dagelijkse programma ‘Actienieuws’. Rijssemus volgt in deze functie Eppo van Nispen tot Seavenaar die enige maanden geleden bij SBS Productions vertrok.

Eric van Stade: “We hebben ervoor gekozen alle nieuwsprogramma’s op SBS 6 vanuit één hand aan te sturen. Dat is niet alleen efficiënter, maar heeft vooral ook inhoudelijk grote voordelen. We streven ernaar dat ‘Actienieuws’ zich naast ‘Hart van Nederland’ de komende jaren zal ontwikkelen tot een vast anker in de programmering van SBS 6. We hebben er alle vertrouwen in dat Taco hier op een effectieve wijze leiding aan zal geven.”

Taco Rijssemus studeerde communicatiewetenschappen in Nijmegen en filmwetenschappen aan de Sorbonne in Parijs. Hij begon zijn televisieloopbaan als verslaggever en eindredacteur bij Omroep Gelderland. Sinds 2000 is Rijssemus verbonden aan SBS, eerst als eindredacteur, later als adjunct-hoofdredacteur van ‘Hart van Nederland’. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten