Search
Close this search box.

Willem Alexander in ‘Hoge bomen’

De AVRO brengt vandaag (24 april) om 23.00 uur op Nederland 1 de televisiebiografie “Hoge Bomen: Willem Alexander”. Koningin Beatrix zit 25 jaar op de troon. In deze aflevering van Hoge Bomen de vraag of de kroonprins klaar is voor het koningschap.

Aan het woord komen zijn opleiders, onder wie Joop van den Berg, hoogleraar parlementaire geschiedenis, Huub Savenije, hoogleraar waterbeheer, oud-topman van Unilever Floris Maljers en Carel ter Linden, predikant.
 
Zijn mentoren wijzen op zijn sociale intelligentie als sterke eigenschap. Hoewel dat voor de camera niet meteen blijkt, is Willem Alexander gemakkelijk in de omgang, stellen ze. Daarmee gaat hij het redden, hoewel ministers van een koning minder snel dingen zullen accepteren, taxeert Van den Berg. Zijn moeder bereidt hem als eerstverantwoordelijke voor op het koningschap. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten