In gesprek met: Florent Luyckx [3FM] (deel 2)

Bij het publieke radiostation 3FM is er de laatste jaren veel gebeurd. De verantwoordelijke voor al die veranderingen is Florent Luyckx, de zendercoördinator van het station. Daarom ging Radio.NL in gesprek met hem over onder andere zijn visie, de programmering, marktaandelen en de functie van de publieke omroep. Het interview verschijnt in drie delen. Deel 1 is gisteren verschenen en ging over Florent Luyckx zelf. In deel 2 gaan we in op zijn visie en zijn beleid. Deel 3 zal gaan over de dj’s en de programmering van 3FM. Vandaag: deel 2.

Het station 3FM
De geschiedenis van 3FM gaat terug naar 1965. In dat jaar besloot de publieke omroep dat het tijd was voor een nieuw station met alleen maar lichte muziek. Het station heette toen nog Hilversum 3 en had als belangrijkste concurrent de zeezender Radio Veronica. Nadat Veronica noodgedwongen moest stoppen, ging het marktaandeel van Hilversum 3 steeds meer omhoog. Al snel werd het de best beluisterde zender van Nederland. Lees verder