Headlines uit de krant: dinsdag 28 juni (2)

John de Mol heeft maandag in Studio 21 in het Hilversumse Mediapark zijn nieuwe tv-zender Talpa TV gepresenteerd. De Mol sprak de verwachting uit dat in de mediasector ‘de komende vijf jaar meer verandert’ dan in de afgelopen vijftig jaar gebeurd is. ‘Ik zie dat als één grote opportunity.’ Achthonderd gasten waren naar het Mediapark gekomen om te horen wat De Mol van plan is met de zender, die 12 augustus begint op het kanaal van kinderzender Nickelodeon. Volgens De Mol is het station nu al bij 95 procent van de Nederlanders bekend.

Binnen een jaar wil Talpa 10 procent van de voor adverteerders belangrijkste kijkersdoelgroep aan zich binden. Daarmee doelt De Mol op de groep kijkers in de leeftijd van 20 tot 49 jaar, in de reclamewereld ook wel ‘de boodschappers’ genoemd. Toen de Talpa-leiding de doelstelling eerder formuleerde aan de diverse adverteerders ‘werden we meewarig aangekeken’, vertelde commercieel directeur T. Rozestraten maandag. ‘Inmiddels worden we serieuzer genomen.’ Volgens De Mol zullen er op Talpa naast bekende gezichten ook vele nieuwe talenten aan bod komen. Hij gaf maandag aan dat hij wel genoodzaakt is om veel bekende presentatoren aan zich te binden. Toen RTL en SBS destijds hun eerste schreden zetten op de commerciële markt konden zij nog wat experimenteren, maar daar is nu geen ruimte meer voor. Lees verder

Wouters
Showmaster Rolf Wouters keert terug op de buis bij Talpa, de nieuwe zender van John de Mol. De vroegere presentator van onder meer ‘Wedden Dat’ en ‘Now or Never’ maakt zijn comeback op televisie met ‘Sponsor Loterij Superbal’, waarin een aantal kandidaten “in een broeierige sfeer” kans maken op prijzen. Ook is er ruimte in de show voor de trekking van de getallen van de Sponsor Loterij. Talpa, dat maandag zijn presentatie aan pers en adverteerderswereld hield, kwam met nog een andere presentator die al een tijdje niet meer op de buis te zien is. Maarten Spanjer namelijk gaat samen met Wilfred Genee het Aruba Beach Footvolley 2005 aan elkaar praten. Lees verder

10%
Talpa, de nieuwe zender van John de Mol, wil binnen een jaar 10 procent van de belangrijkste kijkersdoelgroep aan zich binden. Die doelstelling presenteerde De Mol maandag in een studio in Hilversum aan pers en adverteerders. De voor commerciële zenders belangrijkste kijkersdoelgroep wordt ook wel bestempeld als ‘de boodschappers’. Dat zijn mensen in de leeftijd van 20 tot 49 jaar. Zij staan vaak open voor vernieuwingen en vormen daarom voor adverteerders een belangrijke doelgroep. Lees verder

Tan
Ook Humberto Tan (39) kan de verleidingen van Talpa niet weerstaan. Het bekende Studio Sport-gezicht gaat bij de nieuwe tv-zender van John de Mol samen met Wilfred Genee vanaf medio augustus het eredivisievoetbal presenteren. Lees verder

Lokaal
De twee lokale omroepen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg moeten per 1 januari samenwerken, want door de fusie van de drie gemeenten is er straks nog maar één zendmachtiging beschikbaar. Fusiegesprekken zijn na twee jaar echter vastgelopen. De burgemeesters Van der Lee (Rijnsburg) en Van der Reijden (Valkenburg) gaan proberen te bemiddelen. Maar in Rijnsburg is weinig vertrouwen in een goede afloop. Voorzitter H. van de Kamp van Sor-Mebora spreekt van een vertrouwenscrisis. ,,Ik zie het somber in.” In Katwijk en Valkenburg zendt de VLOK radio- en televisieprogramma’s uit. In Rijnsburg is SOR-Mebora actief, maar alleen met radioprogramma’s. De Mediawet stelt dat er binnen één gemeente maar één lokale omroep mag zijn. Lees verder

Hoorspel
Het hoorspel ‘Kant B’ van Bert Kommerij heeft een bronzen medaille gewonnen tijdens de New York Radio Festivals. Dit meldde de omroep RVU maandag. Uit meer dan 1200 inzendingen uit de hele wereld werd ‘Kant B’ in de Amerikaanse stad gekozen tot het op twee na beste radiodrama van het afgelopen jaar. Het is de tweede keer dat een hoorspel van de RVU een internationale prijs in de wacht sleept. In 2003 won ‘Familie Holland’, eveneens van Kommerij, de Prix Europa. Lees verder

AD
De Goudsche Courant, Rijn en Gouwe en het Utrechts Nieuwsblad (editie Woerden) gaan AD Groene Hart heten. Dat gebeurt eind augustus na de fusie met het Algemeen Dagblad. Dat heeft de Goudsche Courant maandag bekendgemaakt. De naam is naar voren gekomen na een onderzoek onder de abonnees van de drie kranten. De fusiekrant krijgt drie regionale edities: Gouda, Woerden en Alphen aan den Rijn en heeft een gezamenlijke oplage van 50.000 exemplaren. Het hoofdkantoor komt in Alphen. De andere vier regionale kranten die samen gaan met het Algemeen Dagblad, behouden hun eigen naam en krijgen de toevoeging AD. De krant krijgt een tabloidformaat en verschijnt in de ochtend, alleen Den Haag en Rotterdam houden voorlopig nog een middageditie. Lees verder

Camera
Freelance cameraman Frank Buis heeft gisteren aangifte gedaan tegen de Amerikaanse popzanger Lenny Kravitz wegens diefstal en vernieling. Kravitz dwong Buis gisteren een tape uit zijn filmcamera te verwijderen. Buis had vlak daarvoor opnamen van Kravitz gemaakt, voor SBS Shownieuws. Buis wil vijfduizend euro schadevergoeding van de zanger. ”Dat mag hij aan Greenpeace overmaken.” Buis had zaterdag de tip gekregen dat Kravitz in het Dylan Hotel logeerde, het voormalige Blakes Hotel aan de Keizersgracht. Lees verder

Ketjab
Adam Curry en Dave Winer, de twee drijvende krachten achter podcasting (radiouitzendingen via internet), hebben hun ruzie bijgelegd. De twee kemphanen schudden elkaar de hand op Gnomedex 5.0, een beurs in Seattle, Washington. Curry en Winer hielden allebei een keynote-speech op Gnomedex. Aan het eind van zijn toespraak zette Curry Winer in het zonnetje. “Ik wil Dave Winer graag bedanken voor zijn bijdragen aan rss, opml, weblogs en podcasting. We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar ik respecteer je en ik houd van je.” Lees verder

Gerelateerde berichten