Headlines uit de krant: dinsdag 28 juni

Omroep Brabant en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zijn niet tevreden met de uitleg die justitie heeft verschaft over het wissen van in beslag genomen beeld- en geluidsbanden.

Hoofdredacteur/directeur G. Bielderman van de regionale omroep heeft dat maandag gezegd. De advocaten van Omroep Brabant en de NVJ beraden zich deze week op nieuwe stappen. De rechter-commissaris in Den Bosch heeft de omroep en de NVJ, nadat ze daar nadrukkelijk om hadden gevraagd, laten weten dat hij de banden heeft laten wissen op grond van artikel 124 van het wetboek van strafvordering. Daarin staat onder meer dat hij maatregelen mag treffen opdat ” ambtsverrichtingen zonder stoornis kunnen plaatsvinden”. Ook biedt het artikel de mogelijkheid om iemand die tijdens die ambtsverrichtingen hinderlijk is, aan te houden. Lees verder

Omroep
Een Centrum Educatie en Media moet de rol van de omroep bij educatie gaan versterken. Nu zijn educatieve programma’s nog te versnipperd. Daardoor is het voor mensen die zich willen scholen, lastig om via televisie nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Lees verder

Mol
Vandaag is het een spannende en belangrijke dag voor John de Mol. Het Media Park staat vanmiddag helemaal in het teken van Talpa. De televisiezender van De Mol presenteert in Studio 21 zijn programmering voor het najaar. Lees verder

Buren
SBS6 begint woensdag 29 juni met de Britse tv-serie Foute Buren. In de serie figureren vijf Engelse families die allemaal een ding gemeen hebben: veel mensen willen er niet naast wonen. De overlast die ze veroorzaken is groot. In de vierdelige serie worden de huishoudens in een caravanpark bij elkaar gebracht. Daar proberen ze samen in harmonie de zomer door te brengen met als doel als goede buur weer terug te keren naar hun eigen omgeving. Lees verder 

Ipod
Mobiele telefoons veranderen langzaamaan in digitale muziekspelers. Slecht nieuws voor Apple’s populaire iPod, zo voorspelt de krant Barron. Lees verder

Media

Enkele honderden omroepmedewerkers zijn maandag naar het Muziekcentrum voor de Omroep in Hilversum gekomen om staatssecretaris Van der Laan (Media) aan te horen. Van der Laan legt de kabinetsplannen uit die het omroepbestel op de schop nemen. Lees verder

Humberto

NOS-sportgezicht Humberto Tan (39) gaat naar Talpa, de nieuwe tv-zender van John de Mol. Daar gaat hij net als Wilfred Genee (ex-RTL) het nieuwe eredivisieprogramma presenteren, maar Tan krijgt ook de mogelijkheid andere Talpa-uitzendingen te verzorgen. Talpa maakt maandag zijn volledige programmering bekend. De NOS is niet blij met het vertrek van Tan. De presentator had nog tot augustus 2006 een contract bij de publieke omroep, waar hij in het verleden ook het Journaal presenteerde. ,,Maar dat contract is afgekocht”, aldus een NOS-woordvoerder maandag. Lees verder

TV
Media mogen de foto en volledige naam van de van moord verdachte tbs’er W. S. (40) niet langer meer tonen en noemen. Dat is in strijd met zijn recht op privacy, stelt zijn advocaat J. Knoester zondag. Hij heeft diverse media, waaronder de televisie, gevraagd te stoppen met het gebruik van de volledige naam van S. en overweegt gerechtelijke stappen als zij toch doorgaan. Het is bij verdachten gebruikelijk alleen de beginletter van de achternaam te noemen. De foto en naam van de tbs’er zijn aanvankelijk via de media verspreid in het kader van zijn opsporing. De man was ontsnapt tijdens een begeleid verlof. Een week later werd hij opgepakt. Hij wordt verdacht van de moord op een Amsterdamse man. De gebeurtenis veroorzaakte veel (politieke) commotie. Lees verder

Gerelateerde berichten