Verjaardag van Nijntje gevierd op tv

De KRO viert het 50-jarig bestaan van Nijntje op 21 juni met de speciale uitzending ‘Nijntje is jarig’, in KRO’s Kindertijd. Het is deze dag precies vijftig jaar geleden dat Dick Bruna het geliefde kinderkarakter Nijntje bedacht. Al vanaf de eerste animatieserie neemt Nijntje een belangrijke plaats in in de jeugdprogrammering van de KRO.

En niet alleen in Nederland is Nijntje een groot karakter. Ook in grote landen als Japan en de Verenigde Staten geniet Nijntje grote bekendheid. “Via de ogenschijnlijke kleine gebeurtenissen in de verhaaltjes van Nijntje doen peuters voor hen grote levenservaringen op”, aldus Hoofd Jeugd, Jan-Willem Bult. “Nijntje is natuurlijk zelf ook een peuter en daarom kunnen kinderen zich er zo goed in herkennen. Het vieren van verjaardagsfeestjes is voor kinderen het allerleukste. Daarom dat we 21 juni ook stilstaan bij de verjaardag van Nijntje.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten