Headlines uit de krant: woensdag 13 juli

De internationale nieuwszender CNN vindt in podcasts een manier om het nieuws ook via ‘de radio’ naar nieuwshongerigen te brengen. CNN is eind juni 2005 stilletjes begonnen met een podcastradiostation. Het nieuwsbedrijf vond in de snel opgang makende techniek podcasten een betrekkelijk eenvoudig te realiseren vehikel om wereldwijd radio te beginnen. Belangstellenden kunnen een RSS-adres aan iTunes of andere podcastprogramma toevoegen. Zodoende krijgen ze ieder uur CNN-nieuws geupload naar de computer.

Het Amerikaanse nieuwsbedrijf verzorgt ieder uur een podcastuitzending van twee minuten, de zogeheten ‘News Updates’. De tweede podcast, ‘Business Update’, wordt eenmaal per dag uitgezonden en duurt ook twee minuten. Lees verder

Vod
VPRO’s online popmagazine 3VOOR12 begint met vodcasting, de videovariant van het zo populaire podcasting. ‘Een eerste stap in de toekomst van tv-kijken’. De VPRO is hiermee naar eigen zeggen wereldwijd de eerste omroep. Belangstellenden kunnen zich abonneren op 3VOOR12 VODcast. Als ze dat gedaan hebben worden met regelmaat nieuwe programma’s ’thuisbezorgd’. De abonnees krijgen een seintje wanneer er iets nieuws van hun gading te zien is. Lees verder

DVD
Een hacker die opereert onder de naam Maxima heeft de kopieerbeveiliging van dvd-audio gekraakt. Audio kan nu worden opgeslagen in wav-formaat. Met behulp van twee softwareprogramma’s, Dvd-a ripper en Dvd-a explorer, wordt de zogeheten CPPM-beveiliging omzeild, zo meldt de website High-fidelity Review. Cppm staat voor Content Protection for Pre-recorded media, dat moet voorkomen dat de schijfjes gekopieerd worden. Lees verder

Limburger
Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad mogen niet meer samenwerken. Dat heeft de mededingingsautoriteit NMa maandag laten weten. De Telegraaf Media Groep (TMG), eigenaar van beide kranten, had daarom gevraagd. Lees verder

Film
De Nederlandse film Joyride gaat naar het buitenland. Dat maakte producent Roxy Movies maandag bekend. Het Britse Highpoint, dat eerder de wereldwijde distributie voor De Tweeling en Van God los verzorgde, heeft de film aangekocht. Lees verder

Telegraaf
Advertenties op Speurders.nl kunnen voor enkele euro’s ook in de krant De Telegraaf komen. “We beginnen de dienst met een soft launch”, zonder er ruchtbaarheid aan te geven. “In het najaar gaan we er meer aandacht op richten dat onze internetklanten ook advertentieruimte kunnen kopen in de papieren Telegraaf. Dat kost 5 euro”, aldus Speurders-baas Michiel van der Meer. “Dat geldt overigens alleen voor advertenties met een verkoopwaarde van minimaal 200 euro.” Lees verder

Casema
KPN zag een groot deel van haar eisen jegens Casema door de Haarlemse rechter toegewezen. Casema moet haar uiting over gratis digitale televisie en de vergelijking met betaalde digitale televisie van KPN rectificeren. Die was misleidend. Casema mag ook niet meer de indruk wekken dat digitale tv-ontvangst bij haar beter is en storingsvrij. De rectificaties moeten worden geplaatst in Casemagazine, een uitgave voor Casemaklanten, en op de website van Casema. De rectificatie op de website moet op een 17 inch scherm 20 bij 15 centimeter groot zijn en er tenminste dertig dagen blijven staan. Lees verder

Irak
De vooraanstaande Amerikaanse televisieproducent Steven Bochco wil een dramaserie maken over de oorlog in Irak. De maker van onder meer ‘Hill Street Blues’ en ‘NYPD Blue’ wil daarbij de heikele politieke punten negeren. Lees verder

Live8
De Ethiopische Birhan Woldu stond symbool voor de geslaagde hulp dankzij mega-acties, tijdens het Live8 concert in Londen. De realiteit was anders. Dankzij internet als groot media-archief wordt langzamerhand duidelijk dat de redding van de Ethiopische Birhan Woldu, ten tonele gevoerd tijdens Live8 op 2 juli 2005, niet te danken was aan Band Aid twintig jaar geleden, de voorgaande editie van het hulpprogramma van Bob Geldof cs. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email