Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sky Radio staat te koop

Sky Radio wordt verkocht, stelt een bestuurder van de radiogroep dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Het uitgeversconcern Telegraaf Media Groep (TMG) is een van de partijen die geïnteresseerd is in de aankoop van de onderneming, zo heeft TMG-woordvoerder Hans Elekan al eerder gezegd. Volgens berichten in de markt zou Sky Radio circa 295 miljoen euro moeten kosten.

“In deze fase van het verkoopproces is het voor TMG lastig in te schatten wat de waarde van Sky Radio is,” reageert Elekan. Volgens de bestuurder van Sky Radio, die niet bij naam genoemd wil worden, begeleidt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs het verkoopproces. “Dat doet de bank al enkele weken. Er is behoorlijk veel belangstelling voor Sky Radio, ook vanuit de hoek van investeringsfondsen, maar er worden nu nog geen gesprekken gevoerd.” 

Sky Radio is nu nog eigendom van het Amerikaanse mediaconcern News Corp van mediatycoon Rupert Murdoch, dat 93 procent van de aandelen houdt. De overige aandelen zijn gespreid over drie partijen: de directeur van Sky Radio Nederland Ab Trik, verder oud-directeur Ton Lathouwers en de Vereniging Veronica. 

News Corp is volgens de onderneming benaderd door verschillende partijen die geïnteresseerd zijn in Sky Radio, nadat Radio 538 naar Talpa van John de Mol verhuisde. “Deze belangstelling heeft News Corp ertoe gebracht het verkoopproces voor Sky Radio te starten”, aldus de bestuurder. 

Volgens Sky Radio is er aan het verkoopproces geen termijn verbonden waarbinnen de verkoop moet plaatsvinden. “New Corp wil er zoveel mogelijk geld voor ontvangen”.  Lees meer in de DFT. [Radiowereld.NL]