Search
Close this search box.

Q-music begonnen

Het commerciële radiostation Q-music is zojuist begonnen. Om half negen vanavond telden de dj’s van het nieuwe station af naar nul. Op dat moment stopte Noordzee FM en ging Q-music van start. Q-music is een station dat eigendom is van het Belgische De Persgroep, dat ook in het bezit is van de Belgische variant van Q-music. Het station zal qua muziek wat scherper zijn dan voorganger Noordzee FM. Ook wil de zender een ‘feel good’ station zijn.

Op 23 mei van dit jaar werd bekend dat Talpa Radio 538 zou overnemen. Talpa was op dat moment in het bezit van Noordzee FM, maar omdat een partij niet twee ongeclausuleerde kavels mag bezitten, moest Noordzee FM verkocht worden. Dat werd gedaan aan het al eerder genoemde De Persgroep. Al vrij snel werd duidelijk dat Noordzee FM flink op de schop zou gaan en dat de naam gewijzigd zou worden in Q-music. De voornaamste reden voor de naamswijziging is dat sommige mensen Noordzee FM nog steeds relateren aan Nederlandstalige meezingers.

Ook de programmering gaat op de schop. De sterren die presenteerden op Noordzee FM, moesten al eerder deze zomer vertrekken. Het ging om Gordon, Martijn Krabbé, Sjaak Bral, Winston Gerschtanowitz en Albert Verlinde. Q-music wil alleen nog maar deejay’s hebben, die op het station presenteren vanwege hun liefde voor radio. In totaal heeft Q-music drie nieuwe jocks aangetrokken: Jeroen van Inkel (Radio Veronica) , Martijn Kolkman (Yorin FM) en Wim van Helden (City FM).  [JS/Radio.NL]

De nieuwe programmering ziet er zo uit:

Maandag tot en met vrijdag
06:00 – 09:00 Jeroen van Inkel
09:00 – 10:00 Het Foute Uur
10:00 – 13:00 Martijn Kolkman
13:00 – 16:00 Wim van Helden
16:00 – 19:00 Menno Barreveld
19:00 – 21:00 Timon Jacobs
21:00 – 23:00 Niek van der Bruggen/Jasper de Vries
23:00 – 01:00 Marcel Vermeer
01:00 – 06:00 Maximum Music

Zaterdag en zondag
Non-stop hits die aangevraagd zijn door luisteraars.

Q-music is op de volgende frequenties te beluisteren:
100.4 FM – Noord Nederland, Roosendaal, Rotterdam, Zeeland
100.5 FM – Wieringermeer
100.7 FM – Midden en West Nederland, Twente, Achterhoek