Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 27 december (2)

Er heerst grote onrust op de redactie van RTV-Drenthe. Een deel van de redactie heeft deze week tijdens een geheim overleg het vertrouwen opgezegd in Bert Visser, het hoofd nieuws en sport. Directeur Rob Staal van de regionale omroep krijgt het verwijt dat hij ondanks herhaalde klachten over Visser geen maatregelen tegen hem treft.

De verslaggevers van de nieuws-, sport- en variaredactie beschuldigen Visser van machtsmisbruik, het vormen van kampen, het niet nakomen van afspraken en een gebrek aan leidinggevende capaciteiten. Lees verder

Wetenschapsquiz
Nathalie Boudin uit Oegstgeest is zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Wetenschapsquiz 2005. Studievereniging A-Eskwadraat uit Utrecht was de beste groep van de inzenders. Een team van de zeeonderzoekers, bestaande uit Norbert Dankers (Alterra), Sarah Kraak (RIVO) en Kees Veth (NIOZ), won de quiz in de televisieuitzending. Het versloeg de Technische Universiteit Eindhoven. Lees verder

Journalisten
’De man in de straat, wat heb ik daar een hekel aan. Het nieuws moet tegenwoordig allemaal om de hoek worden gehaald. Want de lezer en de kijker en de luisteraar moet er iets mee kunnen. De journalist die naast je gaat staan. Dat is valse bescheidenheid die ten koste gaat van kwaliteitsjournalistiek. Journalistiek is een vak. Een moeilijk vak. Journalisten moeten zich autonomer gedragen. Het is allemaal zo timide geworden. Met gezag vertellen en laten zien hoe het eraan toe gaat in de wereld. Ja, zeggen ze dan in Hilversum, maar dat wil de kijker niet. Dan zeg ik: als jullie zo goed weten wat de kijker wil, waarom gaat het met de kijkcijfers dan zo slecht?” Lees verder

NOCNSF
Vertegenwoordigers van 21 sportbonden strijden in de laatste vier afleveringen van dit jaar van SBS 6 Lotto Weekend Miljonairs Sport om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor sportkoepel NOCNSF. De uitzendingen zijn volgende week vanaf woensdag te zien. Lees verder

Big Brother
Het meest mysterieuze en verschrikkelijke feit van het schandaal met Big Brother is niet, dat de geblaseerde lieden die de show leidden bedriegers bleken te zijn, maar dat tientallen, of misschien wel honderden, deelnemers, die zich bijna allemaal hebben opgegeven in simpel goed vertrouwen, zich met zoveel succes in het bedrog hebben laten betrekken. Lees verder

Radiozenders
In Rusland zijn gisteren de grote Europese radiozenders Deutsche Welle, BBC World Service en Radio France Internationale (RFI) uit de ether gehaald, althans wat betreft de middengolf. Volgens Moskou zouden de zenders niet meer beschikken over de juiste licenties voor uitzendingen op die golf. Lees verder

Boompje
Het voortbestaan van de Grootste Kerstboom Ter Wereld in IJsselstein lijkt verzekerd na een telefoonactie van AD Utrechts Nieuwsblad/AD Amersfoortse Courant onder sponsors. Lees verder

TROS
De TROS is op zoek naar een nieuw gezicht. In het programma Superstar moet een ‘allround tv personality’ voor de omroep uit de bus komen. Reinout Oerlemans presenteert het programma dat vanaf 6 januari te zien is. Lees verder

Kaartjes
Tips en meldingen over nepbezorgers met valse wenskaartjes stromen binnen. Zowel bij de krant als bij de politie. De politie vatte donderdag opnieuw enkele nepbezorgers in de kraag. Dat gebeurde aan de Radiostraat in Hilversum. Het ging om jongens van dertien en veertien jaar. De politie Gooi en Vechtstreek publiceerde gisteren daarom een waarschuwing over deze praktijken, waarbij mensen zich voordoen als bezorgers en de deuren langsgaan met valse nieuwjaarskaartjes. ,,Vraag altijd om een identiteitsbewijs, geef geen geld als je het niet vertrouwt en laat ze zeker niet binnen”, zegt een woordvoerster. Lees verder

Lijstjes
Allertijdenlijstjes: er is geen ontkomen aan deze dagen. Radio 10 Gold sluit vanavond om 18.00 de TOP 4000 af. Ruim een dag later begint Radio 2 met haar Top 2000 die doorloopt tot oudejaarsavond. Die lijst vormt het sluitstuk van een ware lijstjesregen, die sinds een aantal jaren in december op de luisteraar neerdaalt. Want zo’n beetje alle radiostations doen mee: ook Radio Veronica, Q Music en Arrow Classic Rock hebben een eigen overzicht. Hoeveel lijstjes kan een mens hebben? Veel. De verzadiging lijkt nog niet in zicht. Naar de Top 2000 bijvoorbeeld luisterden twee jaar geleden 5 miljoen mensen en vorig jaar 6,5 miljoen. Dit jaar steeg het aantal mensen dat zijn stem uitbracht op de lijst met 100.000 naar ruim een miljoen. Vanwaar die populariteit? Lees verder

Wild
Tijdens het maken van de documentaire Wild, wilder, Wilders over politicus Geert Wilders is filmmaker Dion Graus meerdere malen bedreigd. Hij liet zich er niet door afschrikken en maakte een documentaire die vanaf dit weekend in delen op TV Limburg is te zien. Lees verder