Search
Close this search box.

Het eerste Nederlandse jingleboek is uit

Na vele jingle-cd’s komt het ‘Genootschap radiojingles en – tunes’ deze maand met het eerste Nederlandse boek over radiojingles onder de titel: ‘Groot in Jingles’. Daarnaast is er ook een CD-box uitgebracht met de in- en outs over de jingle in Nederland. Voor het eerst is het fenomeen jingle ook in boekvorm beschreven. Dat gebeurde door Jelle Boonstra van het ‘Genootschap Radiojingles en –tunes’, die met z’n medegenoten jaren door de archieven spitte en honderden mastertapes beluisterde en archiveerde.

Het 144 pagina’s tellende boek ‘Groot in jingles‘, ligt niet in de boekhandel, maar is uitsluitend te koop via de website van het ‘Genootschap radiojingles en –tunes’. Het boek is te bestellen door 14 Euro over te maken op giro 999736 t.n.v. Stichting Radiojingles Zwolle.

Op de driedubbel CD is ingesproken door de legendarische Amerikaanse DJ Dave Foxx (de stem en producer bij Z100 in New York). Op de cd’s staat bijna 3,5 uur jinglewerk, van de mislukte NCRV-jingles tot splinternieuwe jingles van nu, plus veel afgekeurd werk.
De eerste twee CD’s vertellen het verhaal, de derde is gevuld met jinglepakketten, onder meer met Hitradio Veronica, TROS Best Show, Radio Antigoon, Radio Schleswig Holstein en andere jingles waaronder de remake van Top 40 tune. De CD ‘Top Format 30 years young & dynamic’ is alleen te koop in de CD-winkel of is daar te bestellen onder nummer Basta 3091582. [Radiowereld.NL]