Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rob Stenders niet te horen op Caz! [Update]

Rob Stenders zal niet te horen zijn op Caz!, het station dat de opvolger wordt van Yorin FM. Een woordvoerder van SBS ligt de situatie uit: “Wij wilden Rob graag op onze zender hebben en deden hem een voorstel. Uiteindelijk is hij daar niet mee akkoord gegaan.” Wat Stenders in de toekomst gaat doen, is onduidelijk.

Op de website van KXradio staat dat het door SBS geschetste beeld niet klopt. Ties Roodhardt van KX meldt het volgende: “Rob was al gedurende lange tijd in gesprek met de directie van SBS. Tijdens de overname van Yorin FM door SBS was direct duidelijk dat Rob meeging naar het nieuwe station, mits zijn contract zonder wijzigingen werd overgenomen, zoals bij de verkoop tussen RTL en SBS voor alle werknemers ook was overeengekomen.

Tijdens de gesprekken bleek dat deze afspraak door SBS niet zou worden gehonoreerd. Het nieuwe programma van Rob zou niet meer in de ochtend uitgezonden worden, terwijl ook zijn vrijheid in muziekkeuze en presentatie kwam te vervallen. Deze zaken waren tijdens zijn transfer naar Yorin FM vastgelegd.”

Stenders blijft wel te horen op zijn eigen internetstation KXradio. Die zender was zelfs in de running om Yorin FM over te kopen met behulp van investeerders. In een interview met Volkskrant Magazine zei Stenders laatst dat hij de VARA een bloemetje en zijn CV zou gaan sturen wanneer hij er met SBS niet uit zou komen.

Het is nog niet officieel bekend wie de ochtendshow gaat doen, maar volgens Evert Santegoeds van ‘Entertainment Live’ gaat Jeroen Kijk in de Vegte in de morgen achter de microfoon kruipen.

Biografie van Rob Stenders
Rob Stenders wordt geboren op 18 april in 1965 Tilburg. Na eerst op enkele piraten in Nederland en België te hebben gedraaid, begint hij in 1985 aan zijn landelijke radiocarrière. Hij komt bij de VARA terecht. Voor Hilversum 3 presenteert Rob onder andere de ‘Verrukkelijke 15’. Na vier jaar besluit Rob de VARA te verlaten en naar Veronica te gaan. Hier maakt hij samen met Jeroen van Inkel het programma ‘Stenders & Van Inkel’. Ook presenteert Rob “Countdown” voor Veronica TV. Onenigheid met Lex Harding zorgt ervoor dat Rob in 1991 Veronica verlaat en wil stoppen met radio maken.

Niet lang daarna begint hij toch weer bij Power FM. Daar houdt hij het maar een week vol en omdat Lex Harding Veronica verlaat om Radio 538 te beginnen, keert Rob terug naar het oude Veronica-nest. Hij maakt onder meer ‘Shock Radio’, ‘Oh wat een nacht’, ‘Outlaw Radio’ en ‘D’Rob of d’r onder’ op Radio 3. Ook is Rob wekelijks op Radio 1 en 2 te horen.

In 1995 gaat Veronica commercieel en besluit Rob om samen met Jan Hoogesteijn een alternatieve popzender op te richten: Kink FM. Rob is er programmaleider en presenteert ’s middags tussen 17.00 en 19.00 uur zijn programma. In het weekend is hij ook nog te horen op HitRadio Veronica met ‘D’Rob of d ‘r onder’. Na een jaar vertrekt Rob met onenigheid bij Kink FM. Kort daarna is hij enige tijd op Jazz Radio te horen, maar in 1997 maakt hij zijn come-back bij de VARA. Hij gaat de uren tussen 14.00 en 16.00 uur vullen, uiteraard samen met Fred Siebelink die eveneens de overstap van Kink FM naar de VARA maakt.

Waneer Edwin Evers in 2000 Radio 3FM verruilt voor Radio 538, moet er een nieuw ochtendprogramma komen bij 3FM. Ondanks dat hij geen ochtendmens is, besluit Rob toch de stap te maken en vanaf april 2000 presenteert hij ‘Stenders Vroeg’ tussen 6.00 en 9.00 uur voor de VARA op 3FM. Uiteraard doet hij dit samen met Fred Siebelink. Bij de VARA is Rob ook te horen in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 1.00 en 3.00 uur met ‘Freakolympics’.

In 2004 maakte Rob Stenders bekend dat hij overstapt naar het commerciële Yorin FM. Op 14 juni van dat jaar begint zijn ochtendshow op het nieuwe Yorin FM. Kenners voorspellen een goede toekomst voor het station, maar die verwachtingen komen niet uit. Het station weet het magere marktaandeel niet omhoog te krijgen, terwijl ondertussen de geldkraan maar door blijft stromen. Vele formatwijzigingen blijken niet het gewenste effect te hebben en dus besluit RTL om het station te verkopen aan SBS. [JS/Radio.NL]