Zoek
Sluit dit zoekvak.

Clear Channel koopt Radio Computing Services

Het Amerikaanse mediaconcern Clear Channel heeft het bedrijf Radio Computing Services (RCS), bekend van het muziek-scheduling programma ‘Selector’, gekocht. Hoeveel Clear Channel voor het bedrijf heeft moeten betalen is nog niet bekend.

RCS werd in 1979 opgericht en staat bekend om het ontwikkelen van automatiseringssystemen voor radiostations. Naast Selector, dat door 85% van de radiostations gebruikt wordt om playlists samen te stellen, is het bedrijf ook maker van ‘Linker’ waarmee jingles promo’s ingepland kunnen worden en het automatiseringssysteem ‘Master Control’.

De aankoop van RCS door Clear Channel mag enigszins opmerkelijk genoemd worden, want Clear Channel heeft haar eigen muziek-scheduling programma genaamd ‘MusicGen’. [BillboardRadioMonitor/RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten