Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 3 januari

SBS Broadcasting (SBS6, Net5, Veronica) is het nieuwe jaar begonnen met een nieuw reclameregime. Zondagavond tijdens de nieuwe SBS6-serie Rome werden de kijkers voor het eerst geconfronteerd met de zogenoemde power break; een reclameblok dat slechts twee minuten duurt.

,,Hele korte reclame…binnen twee minuten terug”, kregen de kijkers zondag te zien. Volgens een SBS-woordvoerster betreft het een proef. ,,Adverteerders hebben ons duidelijk gemaakt dat ze meer zichtbaarheid willen. In een blok van twee minuten is plaats voor ongeveer vier spotjes en daarbinnen vallen ze natuurlijk meer op dan in een groot blok. Een bedrijf kan het hele blok ook in z’n geheel claimen”, aldus de zegsvrouw maandag. Lees verder

Bonnie
Zangeres Bonnie St. Claire is woedend over de manier waarop ze zondagavond door de makers van het tv-programma van Paul de Leeuw is behandeld. De VARA spreekt over een misverstand. Laaiend is Bonnie St. Claire een dag na de uitzending van Mooi jaar! Weer De Leeuw. ,,Ik ben er ingetuind,” zegt de zangeres. ,,Ik hou van dollen en gek doen, maar dit gaat te ver. Ik ben heel erg onbeschoft behandeld.’’ De zangeres (55) was zondagavond een van de gasten in het live televisieprogramma van Paul de Leeuw. Ze maakte aan het begin van de uitzending haar entree achterop de slee bij De Leeuw, die haar vervolgens op een weinig flatteuze manier ondersteboven hield. Hoewel Bonnie St. Claire toen nog kon grijnzen, verging het lachen haar niet veel later. Gezeten op een stoel, moest ze De Leeuw helpen met het vasthouden van het bord waarop de wensen van een aantal studiogasten stond vermeld. Lees verder

NOS
Het NOS Journaal en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zijn nauw met elkaar verweven. Dat is een van de conclusies die documentairemaker Pieter Fleury trekt in zijn film ‘Het Schitterende Scherm’ ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan dit jaar van het NOS Journaal. De NOS zendt de film donderdag uit (Ned. 1, 20.35-21.55 uur). Die 5e januari geldt als de officiële vijftigste verjaardag van de nieuwsrubriek. Fleury mocht de afgelopen twee jaar met zijn camera achter de schermen kijken van het programma en hij vlooide ook meer dan vijftig uur archiefmateriaal door. Verder interviewde hij sleutelfiguren uit het verleden. Dat alles resulteerde in een tachtig minuten durende film, waarin de historie van het nieuwsinstituut wordt gekoppeld aan de huidige situatie. Lees verder

Peter
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries verspreidt in Zaandam 50.000 persoonlijke brieven huis aan huis, waarin hij mensen om hulp vraagt bij de oplossing van de moord op Milica van Doorn. Lees verder

AD
Het AD, dat in september fuseerde met een aantal regionale bladen, is niet ontevreden over de oplage van de fusiekrant. Dat meldde de directeur van AD Nieuwsmedia, B. van der Heijden, maandag. Lees verder

Wegener
Uitgever Wegener ziet 2006 “met vertrouwen tegemoet”. Dat zei bestuursvoorzitter Jan Houwert in zijn nieuwjaarstoespraak. Het bedrijf verwacht verder een ’aanzienlijke stijging’ van de nettowinst over 2005 bekend te maken. Hoe hoog de winst zal zijn, maakte de uitgever niet bekend. In 2004 bedroeg de nettowinst 12,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zal in 2005 dalen en uitkomen op ongeveer 50 miljoen euro, tegen 55 miljoen euro in 2004, zo berekende Wegener. Autonoom is er sprake van 1,5% omzetdaling tot circa 760 miljoen euro. Lees verder

PCM
De omzet van Wegener, samen met PCM eigenaar van de in september op de markt gebrachte AD-fusiekrant, is vorig jaar gedaald naar circa 760 miljoen euro. Dat is een daling met bijna 4,8 procent ten opzichte van 2004, toen de omzet ongeveer 798 miljoen euro bedroeg. Lees verder

DJ-pop
Speelgoedimporteur Spectron heeft Amerikaans meest gewenste kerstcadeau naar Nederland gehaald. Het gaat om de zogeheten iZ, een interactieve dj-pop waarmee de gebruiker zelf muziek kan maken en mixen. Van de dj, die veel weg heeft van een buitenaards wezen, zijn er in de Verenigde Staten in vier maanden tijd twee miljoen verkocht terwijl de kerstinkopen er nog moesten beginnen. Lees verder

Iraansekrant
De Iraanse regering heeft maandag de sluiting gelast van het economische dagblad Azië en het geplande vrouwentijdschrift Nour-e Banovan. Het is de eerste censuurmaatregel sinds de ambtsaanvaarding van de nieuwe president Ahmadinejad in augustus. Lees verder

Nova
„GroenLinks overschrijdt alle fatsoensnormen.” Dat stelde het geroyeerde Eerste Kamerlid Sam Pormes maandag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Utrecht. Pormes eist dat de voorzitter van GroenLinks, Herman Meijer, uitlatingen terugneemt die hij in november in het actualiteitenprogramma Nova deed. Pormes wil dat GroenLinks een rectificatie plaatst op zijn website. Lees verder

Podcast
Politieke podcasts zijn onder Nederlanders nóg minder populair dan podcasts in het algemeen. Eén procent van de Nederlanders heeft veel interesse in de podcasts van Wouter Bos en Piet Hein Donner. Dat blijkt uit onderzoek onder 421 Nederlanders. 
“Wouter Bos wil de kloof tussen burgers en politiek verkleinen. Hij denkt kennelijk dat hij dat met podcasts kan doen, maar dat werkt niet. Via televisie en krant kom je nog steeds veel makkelijker met mensen in contact,” aldus UVA-promovendus Chris Aalberts, onderzoeker op het gebied van burgers en politiek. Lees verder

Bart
Wetenschap is saai en alleen studiehoofden en bollebozen vinden het prachtig om met getalletjes en formules te priegelen. Met dat vooroordeel willen de programmamakers van Hoe?Zo! afrekenen. Vanavond begint een nieuwe reeks van het programma dat de andere kant wil laten zien: wetenschap is ook spannend en grappig. Presentator Bart Peeters ontvangt in de eerste van de dertien afleveringen rapper Ali B en presentatrice Sylvana Simons. Zij gaan onderling uitmaken wie de beste wetenschappelijke kennis heeft. Lees verder