Search
Close this search box.

Journalisten ABC gewond bij aanslag in Irak

Twee journalisten die in een voertuig van het Iraakse leger meereden om voor de Amerikaanse nieuwszender ABC verslag te doen van een militaire actie zijn ernstig gewond geraakt toen hun konvooi even ten noorden van Bagdad door een bom werd getroffen.

De gewonden zijn Bob Woodruff, presentator van ABC’s ,,World News Tonight”, en de uit Canada afkomstige, gelauwerde cameraman Doug Vogt. Beiden raakten gewond aan het hoofd en Woodruff liep ook botbreuken op. Vanuit een Amerikaans militair hospitaal in Irak zijn zij voor verdere behandeling overgebracht naar Duitsland. Hun toestand werd omschreven als stabiel.

Woodruff en Vogt waren ‘embedded’ bij een Amerikaanse infanteriedivisie. Om verslag te doen vanuit Iraaks perspectief hadden zij er echter voor gekozen plaats te nemen in een Iraaks legervoertuig, dat als minder veilig geldt dan de Amerikaanse voertuigen, zei ABC. De journalisten droegen een kogelvrij vest en helm, maar omdat zij rechtop stonden werden zij door bomsplinters geraakt. Bij de aanslag raakte ook een Iraakse soldaat gewond. [AP/Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten