Search
Close this search box.

Nickelodeon op zwart

Kinderen moeten meer buiten spelen, vindt de zender Nickelodeon. Daarom gaat de kinderzender aanstaande op woensdag (25 januari) tussen 14.00 en 17.00 uur op zwart. Zowel in Nederland als in België worden geen tekenfilms uitgezonden. Nickelodeon zegt het belangrijk te vinden dat kinderen voldoende bewegen.

“We zijn blij dat onze kijkers aan het scherm gekluisterd zitten, maar ze moeten ook naar buiten. Daar ligt ook voor ons een verantwoordelijkheid”, aldus directeur Dieneke Kuijpers.

Nickelodeon wil met deze actie de kinderen laten zien dat het ook in de winter leuk is om buiten te spelen. Op de website van de zender worden tips gegeven. In juni werd vorig jaar de actie ‘Nick op zwart’ voor de eerste keer gehouden. De Nickelodeon-studio was ook toen de hele middag gesloten. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten