Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opnieuw protest tegen Jerry Springer-opera

Britse theaters en schouwburgen bereiden zich voor op protestacties van christelijke demonstranten tegen de controversiële theatershow ‘Jerry Springer – the opera’. Die trekt vanaf vrijdag door Groot-Brittannië. Veel theaters zetten extra beveiliging in, meldt de Britse omroep BBC dinsdag. De musical is gebaseerd op de Amerikaanse talkshow ‘The Jerry Springer show’.

Eerder lieten 55 duizend mensen hun afschuw blijken door middel van telefoontjes aan de BBC, toen deze de musical uitzond. Het protest richtte zich voornamelijk op de scheldpartijen in de musical. Die worden door gelovigen als godslasterlijk beschouwd. BBC-directeur Mark Thompson verdedigde zich door te stellen dat er genoeg waarschuwingen waren geweest voor het grove taalgebruik.

Een woordvoerder van de organisatie Christian Voice zegt dat een soortgelijke musical over moslims of hindoes nooit was toegestaan. Er zou sprake zijn van discriminatie van de ‘christelijke minderheid’.

‘Jerry Springer – the opera’, met ‘Starsky & Hutch’-acteur David Soul in de rol van talkshowpresentator, werd in 2001 in Londen ontwikkeld. Een jaar later was de show een hit op het theaterfestival in Edinburgh. In 2004 won de productie vier Laurence Olivier Awards, waaronder de prijs voor de beste musical. In februari vorig jaar zou de show op Broadway in New York te zien zijn. Dat ging niet door nadat ook daar een controverse was gerezen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten