Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Atlantis officieel in Brabant op de kabel

Radio Atlantis is de nieuwste omroep van Nederland. Sinds 1 januari 2006 is het regionale commerciële radiostation Radio Atlantis te beluisteren op 92.4 FM op de kabel in Brabant Midden Noord. De ex etherpiraat uit ’s-Hertogenbosch is de eerste legale onafhankelijke Nederlandstalige zender in Zuid Nederland, die voornamelijk Nederlandse muziek uitzendt.

Radio Atlantisis is momenteel nog te horen via de kabel in de gemeenten Boxtel – Haaren – Bernheze – Oss – Lith – Vught – ‘s-Hertogenbosch – Maasdonk – Sint Michielsgestel – Heusden – Best en Schijndel. Radio Atlantis wil ook spoedig in de rest van Brabant te horen zijn.

De programma’s bevatten naast 80% Nederlandstalige muziek ook landelijk nieuws, Brabants nieuws, sport en shownieuws van de artiesten en brengers van het Hollandse lied.

Vanaf 30 september 2005 verkreeg de piratenzender, na 15 jaar procedures en strijd, zijn legale status als stichting. Op woensdag 9 november kreeg Radio Atlantis de sleutel van het pand Bilderdijkstraat 10 te ’s-Hertogenbosch. Vanaf 16 december 2005 was Radio Atlantis voor het eerst legaal met testuitzendingen te beluisteren op de kabel, op 92.4 FM in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De omroep heeft met 70 vrijwilligers al genoeg sponsoren vastgelegd om in 2006 al zijn vaste kosten te betalen. De doelstelling van de omroep blijft om zoveel mogelijk luisteraars te trekken. Vanwege de vraag en aanbod binnen het genre verwacht Atlantis in beginsel al een marktaandeel van zo’n 8%. “Na het verdwijnen van honderden piraten in ons land door de actie “etherflits” hebben de liefhebbers in eindelijk Brabant nu hun eigen legale vervanger”, aldus Radio Atlantis. Het nieuwste radiostation van Nederland is ook wereldwijd via internet te ontvangen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten